Jesperi Viikilä je hitro izničil vodstvo Linza v prvi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com
Jesperi Viikilä je hitro izničil vodstvo Linza v prvi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com

Jeseničani so 16 dni čakali na novo tekmo, saj so zadnjo igrali 4. januarja, potem pa so sledile prestavitve srečanj zaradi okužb oziroma zdravstvenih razlogov.

To je bila deveta zaporedna zmaga slovenskih prvakov, zadnji poraz so doživeli 26. novembra.
Dolg premor se je železarjem poznal v uvodnih 40 minutah, ko niso ujeli pravega ritma. V zadnji tretjini so povozili predzadnjo ekipo Alpske lige.

Slab začetek železarjev
V 10. minuti je Patrick Söllinger z desne strani presenetil Žigo Kogovška, ki je bil pokrit in ni imel pogleda proti ploščku. Po četrt ure igre je izenačil Jesperi Viikilä, ki je poslal plošček med nogama Luce Eggerja v mrežo. V prvi tretjini je imel Linz več strelov na vrata (7:9). Tekma je malce spominjala na slabo predstavo v zadnjem krogu lanske sezone, ko je Linz presenetljivo zmagal v podaljšku v Podmežakli.

Linz se ni predal po zaostanku z 1:4
V drugi tretjini so Jeseničani zaigrali bolje. V 28. minuti je Viikilä pred vrati spretno spremenil smer plošča po strelu Žige Urukala z modre črte. Gostje so bili šokirani in Nejc Stojan je le 29 sekund zatem povišal na 3:1. Po pol ure je bil natančen še Timotej Kočar iz bližine. Trener Linza Filip Lukas je vzel pol minute odmora in uspelo mu je prebuditi svoje izbrance. Adam Fedor je znižal na 4:2, nato pa je Benjamin Mosaad kaznoval napako Kogovška in potisnil plošček v mrežo. Le 17 sekund zatem se je v gneči pred vrati Linza odlično odzval Jaša Jenko, ki je poslal plošček čez Eggerja v mrežo.

Enosmerni promet v zadnji tretjini
Gostitelji so močno pritisnili v zadnji tretjini in bili tudi precej učinkovitejši, zadetki v mreži Linza pa so si sledili zelo hitro. Gašper Glavič, Eetu Elo dvakrat, Jenko, Andraž Zibelnik in še Gašper Seršen s prvim golom v tej sezoni Alpske lige so med 47. in 60. minuto napolnili mrežo Linza. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 37:26.

V soboto še gostovanje v Salzburgu za konec rednega dela
Do konca rednega dela Jeseničane čaka še gostovanje v soboto pri mladi ekipi iz Salzburga. Tekmovanje bodo nadaljevali v vodilni skupini šestih ekip, ki se bodo pomerile za štiri zanesljiva mesta v končnici. Kot prvi po rednem delu bodo v to skupino prinesli tudi štiri bonus točke.


33. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - STEEL WINGS LINZ
11:3 (1:1, 4:2, 6:0)
350; Viikilä 14., 28., Stojan 28., Kočar 29., Jenko 36., Glavič 47., Elo 51., 56., S. Rajsar 52., Zibelnik 58., Seršen 60.; Söllinger 10., Fedor 32., Mosaad 35.

VIPITENO - KAC FUTURE TEAM 4:2

FELDKIRCH - FASSA 3:0

VIENNA CAPITALS SILVER - GARDENA 3:2

ASIAGO - LUSTENAU * 1:2

RITTEN - SALZBURG MLADI * 3:4
* - kazenski streli

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 71, Asiago 60, Ritten 59, Lustenau 54, Salzburg mladi 51, Fassa 46 ...