18-letni Tjaš Lesničar je v letošnji sezoni dosegel štiri gole in prispeval še sedem podaj. Foto: www.alesfevzer.com
18-letni Tjaš Lesničar je v letošnji sezoni dosegel štiri gole in prispeval še sedem podaj. Foto: www.alesfevzer.com

Gostitelji, ki so na četrtem mestu in imajo še vedno lepe možnosti, da si zagotovijo drugo mesto v zadnjih dveh krogih, so bili zelo nevarni. Zbrali so veliko več strelov na vrata (35:15), a čuvaj mreže Antti Karjalainen se je znova izkazal.

Vodilni zadetek za železarje je že v 3. minuti dosegel Gašper Glavič in vse je kazalo, da bo ta "nogometni izid" zdržal vse do konca. Cortina je pritisnila v zadnji tretjini (streli 16:4), a je Karjalainen zaklenil vrata. Tri minute pred koncem je bil izključen Ronny De Zanna. Tjaš Lesničar je ob prednosti igralca več postavil končni izid 104 sekunde pred koncem. Vratar gostiteljev Marco de Filippo Roja je minuto in pol pred zadnjim piskom sirene zapustil vrata, pritisk s šesterico v polju pa ni prinesel znižanja.

Naslednji teden konec rednega dela
Do konca rednega dela Alpske lige sta še dva kroga. V torek v dvorano Podmežakla prihaja Gardena, v četrtek pa sledi še gostovanju v Lustenauu. Najboljših pet ekip po rednem delu si bo že zagotovilo nastop v četrtfinalu, med seboj pa se bodo pomerili v drugem delu za razvrstitev pred končnico. Železarji bodo v drugi del, ki se bo začel 19. januarja, odnesli štiri bonus točke.


28. krog:
CORTINA - SIJ ACRONI JESENICE
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
880; Glavič 3., Lesničar 59.

BREGENZERWALD - LUSTENAU 2:4

KITZBÜHEL - ZELL AM SEE 2:5

VIPITENO - STEEL WINGS LINZ 4:0

MERANO - UNTERLAND 1:2

FASSA - RITTEN 1:4

Vrstni red: Jesenice 72, Unterland in Salzburg mladi po 51, Cortina 50, Ritten 45, Zell am See 44, Kitzbühel 41, Gardena, Lustenau, Bregenzerwald in Merano po 35, Vipiteno 29, Fassa 24, Steel Wings Linz 20, KAC Future Team 19.