Luka Ulamec je postal eden izmed nosilcev igre. V finalu državnega prvenstva bo zelo motiviran proti nekdanjim soigralcem. Foto: MMC RTV SLO
Luka Ulamec je postal eden izmed nosilcev igre. V finalu državnega prvenstva bo zelo motiviran proti nekdanjim soigralcem. Foto: MMC RTV SLO

Na 28 tekmah so železarji zmagali kar 25-krat, z le tremi porazi (Unterland, KAC Future Team in Gardena) pa so tekmecem oddali rekordno malo točk. Varovanci Gabra Glaviča so poskušali čim prej pozabiti na presenetljiv poraz proti Gardeni z 0:1 v torek. To je bil edini poraz v Podmežakli v celotni sezoni.

Edini zadetek v prvi tretjini je v 17. minuti dosegel najstnik Tjaš Lesničar, ki se je v letošnji sezoni zares izkazal.

Tekma v dvorani Rheinhalle se je razživela v drugi tretjini. Že po minuti in pol je vodstvo podvojil Luka Ulamec. A veselje železarjev ni trajalo dolgo, saj sta sledili črni dve minuti, ki jih je Lustenau izkoristil za izenačenje. Urbana Avsenika je v 24. minuti premagal David König, že v naslednji pa še Philipp Koczera ob prednosti igralca več. Po pol ure igre so Jeseničani znova povedli. Erika Hansesa je ukanil Žan Jezovšek, že minuto zatem pa še Anže Prostor.

David Planko je v 44. minuti povišal na 2:5 ob prednosti igralca več. Končni izid je postavil Eric Pance v 57. minuti. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 25:37.

Drugi del se bo začel čez dva tedna
Alpska liga se bo nadaljevala 19. januarja. Jeseničani bodo v drugi del odnesli štiri dodatne točke. Najboljših pet ekip si je že zagotovilo nastop v četrtfinalu, poleg Jeseničanov še Unterland, Salzburg mladi, Cortina in Ritten. Ostale ekipe se bodo za preostala tri mesta pomerila v dveh kvalifikacijskih skupinah.

V torek v Tivoliju začetek finala DP-ja
V torek ob 18.30 se bo v Tivoliju začela finala serija državnega prvenstva. SŽ Olimpija bo gostila Jeseničane na prvi tekmi, prihodnji petek bo druga tekma v Podmežakli. Igrali bodo na dve zmagi. Prenos vseh finalnih tekem bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.


30. krog:
LUSTENAU – SIJ ACRONI JESENICE
2:6 (0:1, 2:3, 0:2)
490; König 25., Koczera 26.; Lesničar 17., Ulamec 22., Jezovšek 30., Prostor 31., Planko 44., E. Pance 57.

UNTERLAND - KITZBÜHEL 4:2

MERANO - CORTINA 1:5

ZELL AM SEE - FASSA 4:2

GARDENA - RITTEN 2:4

BREGENZERWALD – VIPITENO 0:8

Vrstni red: Jesenice 75, Unterland 57, Cortina 53, Ritten in Salzburg mladi po 51, Zell am See 47, Kitzbühel 44, Gardena in Merano po 38, Lustenau 36, Vipiteno in Bregenzerwald po 35, Fassa 24, Steel Wings Linz 22, KAC Future Team 19.