Aljoša Crnovič je na 14 tekmah Alpske lige prispeval 2 gola in 7 podaj, nato pa je prišla tekma kariere v Kitzbühelu. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Crnovič je na 14 tekmah Alpske lige prispeval 2 gola in 7 podaj, nato pa je prišla tekma kariere v Kitzbühelu. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Jeseničani so se z zmago v Feldkirchu utrdili na vrhu

Po petkovi zmagi v Feldkirchu (3:1), s katero so se vrnili v vodstvo druge regionalne hokejske lige, so Jeseničani še visoko zmagali v slovitem zimskosmučarskem središču. Sicer je bilo po 40 minutah le 2:0 za Gorenjce, a kljub temu zmaga ni bila ogrožena, saj je v gostujočih vratih znova blestel Šved Oscar Fröberg (28 obramb), ki je bil matiran le ob dveh igralcih manj v 50. minuti.

Po prvem golu še trikrat zadel v 3. tretjini

Junak 17. kroga je bil brez dvoma 22-letni branilec Aljoša Crnovič, ki je dosegel prvi gol v 8. minuti, v 47. minuti pa je ob igralcu več povišal na 3:0. Pet minut pred koncem je z zadetkom za 4:1 razblinil minimalne upe domačih orlov, ki jih je vlil Mintaustiskis. A rdeče-bela številka 13 se ni zadovoljila s prvim hat-trickom, v zadnji minuti je Crnovič zadel še četrtič. Nepozaben strelski večer že za napadalca, kaj šele branilca!

Pance kot prvi v ligi pri 30 točkah

Gol in podajo je prispeval krilni napadalec Luka Ulamec, novi dve podaji je vpisal najučinkovitejši hokejist Alpske lige Eric Pance, ki je s tem zdaj že pri 30 točkah na 16 odigranih tekmah (9 golov in 21 podaj). Sočasno je s Pancetom za drugi in tretji gol Crnoviča podal tudi Finec Eeto Elo.

Zaradi premora za reprezentanco naslednja tekma Jesenice v Alpski ligi čaka šele v torek, 16. novembra, ko bodo gostovale pri Rittnu.


HOKEJ NA LEDU – ALPSKA LIGA

17. KROG

KITZBÜHEL – SIJ ACRONI JESENICE
1:6 (0:1, 0:1, 1:4)
Mintaustiskis 50.; Crnovič 8., 47., 55., 60., Ulamec 36., Brus 56.

GARDENA – STEEL WINGS LINZ 9:1
VIENNA CAPITALS SILVER – ASIAGO 1:3
ZELL AM SEE – RITTEN 2:1
MERANO – FELDKIRCH 3:2
LUSTENAU – KAC FUTURE TEAM 2:1 – v podaljšku
CORTINA – BREGENZERWALD 2:3 - po kazenskih strelih
FASSA – SALZBURG MLADI 3:6

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 41, Asiago 39, Ritten in Lustenau po 31, Zell Am See in KAC Future Team po 29 ...