Rudolfs Polcs je 35 sekund pred koncem potrdil zmago Jesenic. Foto: www.alesfevzer.com
Rudolfs Polcs je 35 sekund pred koncem potrdil zmago Jesenic. Foto: www.alesfevzer.com

Danes je bil dvoboj izenačen do začetka zadnje tretjine. Nobena od ekip ni zadela, vratarja Jakob Rabanser pri domačih (na koncu 33 obramb) in Antti Karjalainen pri gostih (29) pa sta svoje delo opravljala brez napak.

Priložnosti za zadetek so imeli gostje v prvih dveh tretjinah tudi ob dveh številčnih prednostih, a sta ostali neizkoriščeni, prav tako domači "power play".

Sorodna novica Jeseničani zanesljivi na prvi četrtfinalni tekmi

Ko je že kazalo, da bosta obrambi zdržali še v zadnji tretjini, so v 46. minuti vendarle zadeli gostje, uspešen je bil Lovro Kumanović. Prednost bi lahko v naslednjih minutah povečali, toda še dvakrat sta kazni pri domačih ostali neizkoriščeni.

Železarje je čakalo težko delo pri branjenju minimalnega vodstva, saj so imeli v končnici tekme prednost tudi domači. Ti so poleg tega že več kot minuto pred koncem potegnili iz vrat Rabanserja in se trudili za izenačenje, toda za potrditev jeseniške zmage je nato pol minute pred koncem za 2:0 zadel Rudolfs Polcs.

Na naslednji tekmi v soboto bodo imeli slovenski hokejisti priložnost, da se že močno približajo polfinalu. Četrta tekma bo v torek na Južnem Tirolskem, če bodo Italijani skupni izid znižali, pa so naslednji datumi tekem še 16., 18. in 21. marec.

ČETRTFINALE, druge tekme:
VIPITENO – SIJ ACRONI JESENICE 0:2
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
315; Kumanović 46., Polcs 60.

KITZBÜHEL – RITTEN 1:1
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

LUSTENAU – CORTINA 1:1
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

UNTERLAND - SALZBURG MLADI 0:2
* 4:5 (0:2, 2:2, 2:0)
* - v podaljšku

V krepkem tisku stanje v zmagah. Igrajo na štiri zmage. Tretje tekme bodo v soboto.