Odlični finski napadalec Eetu Elo je dosegel dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Odlični finski napadalec Eetu Elo je dosegel dva zadetka. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Nik Zupančič je po porazu na derbiju v Tivoliju z 0:3 v torek zvečer opozarjal, da bo tekma v Lustenauu zelo zahtevna. "Na derbijih so čustva močna, igralci pa se popolnoma izpraznijo. Že po oktobrskem derbiju se nam je to na naslednji tekmi zelo poznalo," je povedal Zupančič in ni se motil. Tokrat je bil poškodovan finski napadalec Jesperi Viikilä.

Udaren start Jeseničanov
Železarjem je uspel sanjski start. Eric Pance je že v 14. sekundi zatresel mrežo. V 4. minuti je nato še podal do Eetuja Ela, ki je povišal na 0:2. Lustenau je znižal v 12. minuti, ko je Remy Giftopoulos zadel po podaji nekdanjega igralca Olimpije Chrisa D'Alvisa.

Wilfan s hat-trickom zrežiral preobrat
V drugi tretjini so Jeseničani znova dvakrat povedli. Elo je bil natančen v 27. minuti, Nejc Brus pa je zadel celo z igralcem manj. Gostiteljem, ki so aprila v napetem polfinalu izpadli proti Olimpiji po petih tekmah, je uspelo izenačiti na 4:4.

Lustenau blestel v zadnji tretjini
Razigran je bil Maximilian Wilfan, ki je v 15. sekundi zadnje tretjini dosegel že hat-trick. Lustenau je prvič povedel in dobil zalet. V 51. minuti je Elias Wallenta izkoristil prednost igralca več, na kazenski klopi je sedel Elo. Vratar Oscar Fröberg je v predzadnji minuti zapustil vrata. Pritisk s šestimi igralci se slovenskim prvakom ni obrestoval, Robin Wüstner je zatresel prazno mrežo.

Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 23:28. Jeseničani bodo ostali na Predarlskem, saj se bodo v soboto zvečer srečali z Bregenzerwaldom.


20. krog:
LUSTENAU - SIJ ACRONI JESENICE
7:4 (1:2, 3:2, 3:0)
Giftopoulos 12., Wilfan 23., 38., 41., Haberl 32., Wallenta 51., Wüstner 59.; E. Pance 1., Elo 4., 27., Brus 34.

SALZBURG MLADI - VIPITENO ** 1:2
** - kazenski streli

STEEL WINGS LINZ - VIENNA CAPITALS SILVER 3:2

FELDKIRCH - BREGENZERWALD * 3:2
* - v podaljšku

KITZBÜHEL - CORTINA 2:4

GARDENA - RITTEN 1:5

MERANO - ZELL AM SEE 7:2

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 47, Lustenau 43, Ritten 40, Asiago 39, Gardena 36, Salzburg mladi 24, Zell am See 32 ...