Erik Svetina je zadel za novo jeseniško zmago. Foto: www.alesfevzer.com
Erik Svetina je zadel za novo jeseniško zmago. Foto: www.alesfevzer.com

Po uvodnem porazu so železarji nanizali devet zaporednih zmag. Za nov uspeh so se v Podmežakli pošteno namučili, čeprav so tako rekoč ves čas prevladovali na ledu. V gostujočih vratih je bil namreč izjemno razpoložen Felix Beck, ki je zbral 38 obramb. Razmerje v strelih je bilo na koncu 39:18.

Že v prvi tretjini so jih Jeseničani sprožili 13, tekmeci pa le pet, v drugih 20 minutah je bilo razmerje 15:5, tudi v zadnji tretjini pa so bili domači hokejisti nevarnejši (11:8). Skoraj 52 minut so slovenski prvaki neuspešno pritiskali na vrata Bergenzerwalda.

Osem minut in sedem sekund pred koncem je Beck le klonil. Pred tem so nekaj nevarnejših napadov izpeljali gosti, toda dobro je svoje delo v jeseniških vratih opravil Urban Avsenik. Nato pa je Nejc Brus ukradel ploščico. V protinapad sta zadrsala še Sašo Rajsar in Svetina, ki je kljub gneči pred vrati, ko so se gostujoči hokejisti vrnili v obrambo, našel ploščici pot v mrežo.

Jesenice imajo na vrhu Alpske lige zdaj 27 točk, šest več od drugega Asiaga, ki so ga nazadnje premagali. S tem se je končal manjši niz domačih tekem železarjev, ki bodo v četrtek gostovali pri Zell am Seeju.


8. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - BREGENZERWALD
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
400; Svetina 52.

SALZBURG MLADI - STEEL WINGS LINZ 7:0

VIENNA C. SILVER - KAC FUTURE TEAM 3:1

RITTEN - ZELL AM SEE 8:2

KITZBÜHEL - LUSTENAU 3:4 - v podaljšku

ASIAGO - GARDENA 4:1

MERANO - CORTINA 0:5

Vrstni red: SIJ Acroni Jesenice 27, Asiago 21, Lustenau 17, Ritten 16, Salzburg mladi in Zell am See po 14, KAC Future Team po 13, Cortina 12 ...