Žan Jezovšek je tretji strelec Alpske lige, zbral je 29 točk (16 golov in 13 podaj). Foto: MMC RTV SLO
Žan Jezovšek je tretji strelec Alpske lige, zbral je 29 točk (16 golov in 13 podaj). Foto: MMC RTV SLO

Edini poraz v tej sezoni Alpske lige so doživeli z ekipo Unterland Cavaliers 22. septembra. Zell am See je na petem mestu in izkazal se je za zelo žilavega tekmeca. Po 40 minutah je bilo le 2:1 in gostje so imeli tudi nekaj priložnosti za izenačenje.

Jeseničani so povedli 22 sekund pred iztekom prve tretjine, ko je bil natančen Gašper Seršen. Po slabih treh minutah nadaljevanja so železarji z igralcem manj povečali prednost, ko je Rudolfs Polcs mojstrsko ušel obrambi gostov in je na kazenski klopi sedel Jaša Jenko. Ob koncu druge tretjine so Avstrijci zmanjšali zaostanek po zaslugi Aleksija Hämäläinena, ki je z močnim strelom poslal plošček med nogama Anttija Karjalainena.

V zadnji tretjini so železarji potrdili zmago. Najprej je v 44. minuti prednost dveh golov obnovil Žan Jezovšek, končnih 4:1 pa je postavil hokejist z mehiškim in ruskim potnim listom Andrej Galuškin. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 37:28.

Jeseničani imajo zdaj na prvem mestu Alpske lige sedem točk prednosti pred Cortino, ki pa ima tri tekme več. Naslednja tekma v regionalnem tekmovanju Jeseničane čaka v torek, ko bodo gostovali pri drugi ekipi Celovca.


22. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - ZELL AM SEE
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
355; Seršen 20., Polcs 23., Jezovšek 44., Galuškin 50.; Hämäläinen 37.

STEEL WINGS LINZ - RITTEN * 5:4
* - kazenski streli

BREGENZERWALD - SALZBURG MLADI 5:3

MERANO - VIPITENO 4:3

LUSTENAU - KAC FUTURE TEAM 4:0

Vrstni red: Jesenice 51, Cortina 44, Salzburg mladi 43, Unterland 42, Zell am See 35 ...