Martin Bohinc je pet minut pred koncem zadel za 3:2. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Bohinc je pet minut pred koncem zadel za 3:2. Foto: www.alesfevzer.com

V drugi del tekmovanja so se uvrstile tri najboljše ekipe iz prvega dela, Sij Acroni Jesenice, RST Pellet Celje in Triglav Kranj, pridružila pa se je še SŽ Olimpija. Zmaji v prvem delu niso nastopali. Slavija Junior in Maribor, ki sta v prvem delu DP-ju osvojila četrto in peto mesto, se nista uvrstila v drugi del.

Drugi del tekmovanja igrajo po dvokrožnem sistemu, tako da bo na sporedu šest krogov. Najboljši ekipi iz drugega dela se bosta uvrstili v finale DP-ja, ki bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imela prednost domačega terena bolje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja.

V Podmežakli je bilo zelo napeto. Mikus Mintautiškis je v 44. minuti izenačil na 2:2. Odločilni zadetek je dosegel Martin Bohinc pet minut pred koncem, v zadnji minuti pa je Eric Pance zatresel še prazno mrežo.

Hat-trick Sodje v Tivoliju
V Tivoliju so gostje iz Kranja zdržali do polovice tekme, potem pa so domači vendarle stopili na plin. V drugi tretjini so dosegli dva gola, v zadnji tri, s tremi zadetki se je izkazal Jaka Sodja. Od tujih hokejistov je za Olimpijo igral le Taneli Ronkanen, ostali so počivali, saj jih v petek in soboto čakata zahtevni gostovanji v Innsbrucku in Vorarlbergu.

Derbi med Jesenicami in Olimpijo bo 5. decembra v Podmežakli. V Tivoliju se bosta ekipi srečali v zadnjem krogu, ki bo na sporedu 30. januarja.


DRUGI DEL, 1. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - RST PELLET CELJE
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
450; Svetina 10., Čimžar 39., M. Bohinc 56., E. Pance 60.; Kalan 22., Mintautiškis 44.

SŽ OLIMPIJA - TRIGLAV KRANJ
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
125; Sodja 29., 37., 50., Povše 51., Kapel 55.