Adis Alagić je z dvema zadetkoma Jeseničane popeljal do vodstva s 3:0. Foto: www.alesfevzer.com
Adis Alagić je z dvema zadetkoma Jeseničane popeljal do vodstva s 3:0. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki s tekme Jesenice - Olimpija

Jeseničani so povedli iz prve prave priložnosti. V 8. minuti je namreč Adis Alagić sam pridrsal pred Tilna Spreitzerja in ga s strelom pod prečko matiral. Alagiću je podal Gašper Glavič. To je bil tudi izid uvodne tretjine.

Pem povišal na 2:0
V drugem delu so imeli Ljubljančani nekajkrat številčno prednost, a jim je ni uspelo izkoristiti. Zato pa so na drugi strani Jeseničani v 37. minuti povišali vodstvo. Aleksander Magovac je z desne strani podal na drugo vratnico, kjer je Nik Pem plošček pospravil za hrbet Spreitzerja. Razmerje strelov po drugem delu je bilo 26:15 za domače.

Olimpija se je vrnila med žive
Na začetku tretje tretjine je Alagić po slalomu med Olimpijinimi branilci povišal na 3:0 in zdelo se je, da je dvoboj odločen. A Ljubljančani se niso predali. Upanje jim je z golom v 44. minuti vlil Janez Orehek, ki je zadel v prazna vrata ob številčni prednosti na ledu. Le dve minuti pozneje pa je bila tekma spet popolnoma odprta, saj je Miha Zajc po podaji Saša Rajsarja znižal na 3:2. Jeseniška obramba si je privoščila veliko napako.

Olimpija je do konca poskušala izenačiti, v zadnjih dveh minutah celo brez vratarja in s šestimi igralci v polju, a so domači zdržali. Končno razmerje strelov je bilo 33:27 za železarje.

Druga tekma bo v torek v Tivoliju. Igrajo na tri zmage.


Finale, prva tekma:
SIJ ACRONI JESENICE - SŽ OLIMPIJA
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
2.500; Alagić 8., 42., Pem 37.; Orehek 44., Zajc 46.

Druga tekma, torek ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE

Tretja tekma, četrtek ob 19.00:
SIJ ACRONI JESENICE - SŽ OLIMPIJA

Igrajo na tri zmage. Morebitna četrta tekma bo 14. aprila, peta pa 16. aprila.

Zadetki s tekme Jesenice - Olimpija