Finale bo znova obarvan zeleno-rdeče. Foto: www.alesfevzer.com
Finale bo znova obarvan zeleno-rdeče. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je na drugi tekmi proti Triglavu v Kranju slavila s 3:1, Jesenice pa niso imele težjega dela v Celju, kjer so Ledx odpravile s 7:0.

V nasprotju s prejšnjimi leti bo odločitev o prvaku padla že januarja. Finalna serija na dve zmagi se bo začela v torek, 10. januarja, končala pa najpozneje v nedeljo, 15. januarja.

Glavna ovira za višjo zmago Olimpije je bil znova vratar kranjske ekipe Tomaž Trelc. Na prvi tekmi je imel kar 66 obramb, tokrat pa je bilo razmerje strelov nekoliko enakovrednejše (45-20), a še vedno je Trelc končal z 42 obrambami.

V uvodni tretjini so Kranjčani izid izenačili, potem ko so imeli ob dveh izključitvah gostov na ledu dva igralca več, vratarja Anthonyja Moroona pa je premagal Enes Gorše. Pred tem je za vodstvo zeleno-belih poskrbel Gregor Koblar, isti igralec je zadel za 2:1 v 38. minuti. V 58. minuti je številčno prednost gostov za končnih 3:1 izkoristil Jaka Sodja.

V Celju je odločitev padla že v prvi tretjini. Po zaslugi treh zadetkov Žana Jezovška in enega Rudolfsa Polcsa so železarji vodili s 4:0. Popustili niso niti v nadaljevanju in že v 21. minuti je Luka Ulamec povišal na 5:0. Na polovici tekme so gostje zamenjali vratarja, namesto Anttija Karjalainena je vstopil Urban Avsenik. Oba sta tekmo končala z ničlo, za potrditev visoke zmage pa sta v zadnji tretjini zadela še Martin Bohinc in še četrtič na dvoboju Jezovšek.

DRŽAVNO PRVENSTVO, polfinale, drugi tekmi:
TRIGLAV KRANJ – SŽ OLIMPIJA (0:2)
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Gorše 18.; Koblar 7., 38., Sodja 57.

LEDX CELJE – SIJ ACRONI JESENICE (0:2)
0:7 (0:4, 0:1, 0:2)
Jezovšek 9., 12., 15., 56., Polcs 20., Ulamec 21., Bohinc 48.