Žiga Pance je sredi druge tretjine ukanil Tomaža Trelca. Vratar Triglava je zbral kar 66 obramb. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Žiga Pance je sredi druge tretjine ukanil Tomaža Trelca. Vratar Triglava je zbral kar 66 obramb. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Trener zmajev Mitja Šivic ni prav nič taktiziral, igrali so vsi najboljši, tudi vse tuje okrepitve. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo kar 69:11, a Ljubljančani znova niso bili učinkoviti, zelo pa se je izkazal vratar Kranjčanov Tomaž Trelc. To je ponovitev aprilskega finala državnega prvenstva, ko je bila Olimpija boljša s 7:0 in 10:1.

Velika premoč zmajev
V prvi tretjini je zadel le Rok Kapel v 9. minuti. Z močnim strelom je pospravil plošček v mrežo, potem ko je Trelcu še uspelo odbiti strel Nika Simšiča.

V drugi tretjini je Olimpija močno prevladovala, razmerje v strelih na vrata je bilo kar 26:2. Po pol ure igre Kranjčanom ni uspelo izbiti ploščka iz obrambne tretjine, Joona Erving ga je prestregel na modri črti in takoj podal do Žige Panceta. Osamljeni kapetan, ki je v petek odločil tekmo proti Gradcu, pa je povišal na 2:0. V 32. minuti je Nejc Stojan z dolgo podajo zaposlil Chrisa Dodera. Napadalec iz Chicaga je sprejel plošček na modri črti, krenil sam proti Trelcu in ga spretno matiral za 3:0.

Kapetan Ahačič omilil poraz
Olimpija je najslabša ekipa ob prednosti igralca več v Ligi IceHL in tudi tokrat ni unovčila treh izključitev Triglava v drugi tretjini. Ko pa je na kazensko klop moral Žiga Mehle, so Kranjčani že po 26 sekundah znižali. Kapetan Miha Ahačič je z močnim strelom od daleč presenetil Žana Usa, ki mu je plošček med nogama ušel v mrežo.

Ljubljančane čakajo ta teden še tri tekme v Ligi IceHL. V sredo ob 18.00 v Tivoli prihaja Beljak, to bo vnaprej odigrana tekma 40. kroga. V petek sledi gostovanje v Linzu, nato pa še ena domača tekma z Beljakom v nedeljo.

Finale na dve zmagi že sredi januarja
Pomembna novost v sezoni 2022/23 je termin finalnih tekem. Tokrat ne bodo na sporedu tradicionalno ob koncu sezone oziroma po koncu mednarodnih lig, ampak že sredi januarja. Prva finalna tekma zmagovalcev polfinala bo tako 10. januarja, druga 13., morebitna tretja pa 15.


Polfinale, prvi tekmi:
SŽ OLIMPIJA – TRIGLAV KRANJ
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
100; Kapel 9., Ž. Pance 30., Dodero 32.; Ahačič 46.

SIJ ACRONI JESENICELEDX CELJE
4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
110; Jezovšek 6., Galuškin 25., Planko 26., Glavič 30.; Sotlar 39.


Drugi tekmi, torek, 29. novembra:
TRIGLAV KRANJ – SŽ OLIMPIJA
LEDX CELJE – SIJ ACRONI JESENICE

Morebitni tretji tekmi, torek, 6. decembra:
SŽ OLIMPIJA – TRIGLAV KRANJ
Sreda, 21. decembra:
SIJ ACRONI JESENICE – LEDX CELJE

Igrajo na dve zmagi. Finalna serija na dve zmagi se bo začela v torek, 10. januarja.