Veselje hokejistov Triglava v Zalogu. Prva finalna tekma bo v dvorani Zlato polje v Kranju, saj so Kranjčani v rednem delu zasedli tretje mesto, Olimpija pa je bila četrta.
Veselje hokejistov Triglava v Zalogu. Prva finalna tekma bo v dvorani Zlato polje v Kranju, saj so Kranjčani v rednem delu zasedli tretje mesto, Olimpija pa je bila četrta.

V drugem polfinalnem paru sta se srečala stara znanca iz Lige IHL, nagrada za današnjo zmago pa je bila velika – uvrstitev v boj za naslov prvaka, kar do zdaj nobenemu od obeh klubov še ni uspelo. Slavija je še pod starim imenom kluba petkrat igrala v finalu (1999, 2004, 2006, 2007 in 2013), novi klub Slavija Junior pa se še nikoli ni prebil v veliki finale.

Žan Zupan dosegel oba gola za Kranjčane
Kranjčani so začeli zelo odločno. V 5. minuti je bil izključen Jan Škof zaradi držanja in Triglav je unovčil prednost igralca več. Žan Zupan je z natančnim strelom matiral Jureta Pavliča. V nadaljevanju prve tretjine so pritisnili Založani, ki so izenačili v 13. minuti, ko je Jan Pušenjak pospravil plošček pod prečko po podaji Ivana Glavonjića.

V 33. sekundi je še drugi zadetek na srečanju dosegel Zupan. Kranjčani so z disciplinirano igro ohranili minimalno prednost. Dvakrat je moral na kazensko klop Urban Ban, vendar Slavija prednosti igralca več ni unovčila.

Odlični Trelc klonil le enkrat
Trener gostiteljev Gorazd Rekelj je minuto in 16 sekund pred koncem poskusil s šestimi igralci, a se pritisk ni obrestoval. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo kar 42:19. Junak tekme je bil vratar Triglava Tomaž Trelc, ki je zbral 41 obramb. V tej sezoni je bil nekajkrat tudi rezervni vratar Olimpije v Ligi IceHL, ko je bil poškodovan Paavo Hölsä.

V prvem polfinalu je SŽ Olimpija izločila SIJ Acroni Jesenice s skupnim izidom 8:0. V Podmežakli je bilo 3:0, v Tivoliju pa 5:0 za zmaje.

Termini finalnih tekem še niso znani
Finalna serija se bo začela po koncu regionalnih tekmovanj za oba kluba. Triglav brani naslov v Ligi IHL in je tudi v tej sezoni med glavnimi favoriti. Zelo verjetno bo Olimpija prej končala sezono v Ligi IceHL. Mesto med najboljših deset ima že zagotovljeno, kvalifikacije za četrtfinale pa bodo na sporedu prihodnji teden.


Polfinale:
Slavija Junior - TRIGLAV
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
500; Pušenjak 13.; Zupan 6., 21.

Odločala je le ena tekma.


Povratna tekma:
SŽ OLIMPIJA - SIJ Acroni Jesenice
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
750; Koblar 14., Leclerc 17., Šturm 37., Sodja 42., 60.

Prva tekma:
SIJ ACRONI JESENICE - SŽ OLIMPIJA
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
750; Kapel 13., Čimžar 48., Zajc 57.