Hokejisti Olimpije so v zelo dobri formi v Ligi IceHL. Tokrat so igrali tudi tujci in Celjani so bili popolnoma nemočni. Foto: www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v zelo dobri formi v Ligi IceHL. Tokrat so igrali tudi tujci in Celjani so bili popolnoma nemočni. Foto: www.alesfevzer.com

Zadnji krog drugega dela DP-ja bo na sporedu 30. januarja. Takrat bo na vrsti tudi drugi veliki derbi med SŽ-jem Olimpijo in Jesenicami. Železarji potrebujejo vsaj točko v Tivoliju, če želijo igrati v finalni seriji, saj bodo Celjani veliki favoriti proti Triglavu. Celje bo prvič v zgodovini zaigralo v finalu državnega prvenstva, če osvoji tri točke v zadnjem krogu in Jeseničani ostanejo praznih rok v Ljubljani.

Celjani popustili ob koncu prve tretjine
Celjani so bili Ljubljančanom enakovredni le v prvem delu prve tretjine, ko pa so Ljubljančani stopili na plin, so med 14. in 20. minuto dosegli štiri gole in praktično že odločili zmagovalca. V 13. minuti je bil zaradi spotikanja izključen Tim Dolinar. Ob prednosti igralca več je Žiga Mehle sijajno podal do Marisa Bičevskisa, ki je zadrsal sam pred Jakoba Brandnerja in ga ukanil. Že 45 sekund zatem je Marcel Mahkovec ušel obrambi Celja in povišal na 2:0. Mehle je v 18. minuti po dobljenem sodniškem metu z natančnim strelom pospravil plošček v mrežo. Pol minute pred koncem prve tretjine je Luka Vodlan povišal na 4:0.

Jakob Brandner je prejel osem zadetkov iz 30 strelov v okvir vrat. V 43. minuti je odšel na klop. Foto: www.alesfevzer.com
Jakob Brandner je prejel osem zadetkov iz 30 strelov v okvir vrat. V 43. minuti je odšel na klop. Foto: www.alesfevzer.com

Rezervna vratarja vstopila v 43. minuti
V nadaljevanju je bilo pred vrati Jakoba Brandnerja mirneje, v drugem delu je zadel le Jan Ćosić, v zadnji tretjini pa so Tian Hebar, Jaka Šturm dvakrat in Nik Simšič poskrbeli za visoko zmago. Celjani so po zaostanku 0:8 v vrata poslali Jako Gajška, pri domačih pa je v zadnjih 15 minutah priložnost med vratnicama dobil mladinec Gal Hebar. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 40:25.

Karhula: Imeli bomo motiv proti Jeseničanom
"Pričakoval sem težjo tekmo. Na take tekme je igralce težko pripraviti. Prikazali smo dobro igro. Hitro smo dosegli štiri zadetke, nato pa je bilo vse lažje. Celjani niso bili niti enkrat nevarni v uvodnih 40 minutah. Vsi se zavedamo, da bomo igrali finalno serijo DP-ja takoj po koncu naše sezone v Ligi IceHL, če nam uspe premagati Jeseničane. To bo motiv za nas. Nikoli se ne ve, kako dolgo bodo igrali Jeseničani v Alpski ligi," je povedal trener Olimpije Antti Karhula, ki ima pogodbo le do konca letošnje sezone. Želi si ostati v Ljubljani, kjer se zelo dobro počuti.

V petek v Asiago po tri točke
Strateg zmajev že razmišlja o petku, ko je nas sporedu gostovanje v Asiagu v Ligi IceHL. V nedeljo nato sledi tekma v Gradcu. To sta lepi priložnosti za točke proti ekipama z dna lestvice.

"Ta konec tedna igramo proti ekipama, ki nimata več realnih možnosti za končnico. Asiago in Gradec bosta zaigrala sproščeno. Nimata več veliko izgubiti. Mi smo bili v takem položaju lani in nekaj tekem smo tudi dobili. Po teh dveh tekmah igramo tri zaporedne tekme v Tivoliju in lahko se še dvignemo na lestvici," je sklenil Karhula.

Gal Koren je bil zelo razočaran nad predstavo svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Koren je bil zelo razočaran nad predstavo svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com

Koren: Imamo lepe možnosti, da se vse zgodi v našo korist
"Prikazali smo eno najslabših predstav v letošnji sezoni. V zadnjem krogu moramo opraviti svoj del naloge, razplet derbija pa ni v naših rokah. Mislim, da so lepe možnosti, da se vse zgodi v našo korist. Ekipa je naredila velik korak naprej od septembra. Odšel je Kalan, prišla sta Povše in Žeželj. Obisk na tekmah je vedno boljši, gledalci se radi vračajo na tekme. Veliko tekem smo izgubili tik pred koncem. Uspelo se nam je pobrati po desetih zaporednih porazih," je povedal trener Celja Gal Koren.

Jeseničani dosegli 10 golov
V drugi tekmi so hokejisti SIJ-a Acronija Jesenice prav tako brez težav premagali Triglav z 10:1 in so pred zadnjim krogom na drugem mestu. Eric Pance je prvič zadel v drugi minuti, drugič v osmi, tretji gol v tretjini je dodal Urban Sodja. Na začetku druge je sicer znižal Krištof Potočnik, a so železarji odgovorili še s tremi goli (Anže Prostor, Sodja, Lovro Kumanović) ter tudi v Podmežakli poskrbeli, da je bil zmagovalec znan že precej pred zadnjim piskom sirene.

V zadnji tretjini so dosegli še štiri gole (Maj Turšič Sečkar, Prostor, Pance, Gašper Seršen) za končnih 10:1. Razmerje v strelih na vrata je bilo 31:22.


DRUGI DEL, 5. krog:
SIJ ACRONI JESENICE – TRIGLAV KRANJ
10:1 (3:0, 3:1, 4:1)
100; E. Pance 2., 8., 57., Sodja 16., 28., Prostor 45., 53., Kumanović 33., Turšič Sečkar 45., Seršen 60.; K. Potočnik 23.

SŽ OLIMPIJA – RST PELLET CELJE
9:0 (4:0, 1:0, 4:0)
300; Bičevskis 14., Mahkovec 15., Mehle 18., Vodlan 20., Ćosić 22., Hebar 42., Šturm 43., 43., Simšič 55.


6. zadnji krog, torek, 30. januarja:
SŽ OLIMPIJA – SIJ ACRONI JESENICE

RST PELLET CELJE – TRIGLAV KRANJ

Vrstni red: Olimpija 14, Jesenice 9, Celje 7, Triglav 0.