Pred 10 tedni so Bratislavčani napovedali vrnitev v ICEHL, a zdaj se je vse razblinilo in končalo z razpustitvijo kluba. Foto: Instagram/@iclinic_bratislava_capitals
Pred 10 tedni so Bratislavčani napovedali vrnitev v ICEHL, a zdaj se je vse razblinilo in končalo z razpustitvijo kluba. Foto: Instagram/@iclinic_bratislava_capitals

Čeprav so Bratislavčani izpolnili vse zahteve za ponovno vključitev v razširjeno avstrijsko hokejsko prvenstvo, so iz slovaške prestolnice presenetili vodstvo ICEHL-a in še drugič v slabem letu izstopili iz tekmovanja.

Tekmovanje se bo tako moralo odviti s 13 klubi, med katerimi je tudi Olimpija. Ljubljančani bi morali prav proti Bratislavi v torek, 16. septembra, odigrati uvodni krog sezone 2022/23.

Zakaj so se tokrat poslovili Capitalsi iz Bratislave? V sporočilu javnosti je vodstvo kluba prst uperilo v negativno kampanjo slovaških medijev, ki naj bi se skušali očrniti glavnega pokrovitelja iClinic. "Zato z obžalovanjem sporočamo, da klub iClinic Bratislava Capitals dokončno zaključuje svojo dejavnost," so zapisali v klubu, ki je bil ustanovljen leta 2015 in je od poletja 2020 sodeloval v ICEHL-u.

Usoda kluba je bila močno vprašljiva že nekaj tednov. Sredi junija je bila odpovedana uradna predstavitev ekipe, ki jo je zbral novi športni direktor Nemec Peter Dreisaitel, sicer oče NHL-zvezdnika Leona Draisaitla. Sledile so odpovedi napovedanih pripravljalnih tekem in preklic napovedanih igralskih prestopov. Novico o razpustitvi kluba je potrdil tudi 20-letni up Roman Faith, ki je zadnji dve sezoni igral za Capitalse.

Lani jeseni sta Bratislavo Capitals med sezono prizadeli dve tragediji. Med tekmo 29. oktobra z Dornbirnom je zavest izgubil Boris Sadecki. 24-letni napadalec je nekaj dni pozneje, 3. novembra, umrl v bolnišnici v Innsbrucku. Razkrilo se je, da je imel hokejist vnetje srca in je začel sezono s težavami, vendar ni bil poslan na dodatne zdravniške preglede. Le dva dni po smrti Sadecki je samomor naredil športni direktor Dušan Pašek mlajši, ki se je krivil za usodni nasvet, saj naj bi prepričal igralca, da nadaljuje s sezono.