Matej Hočevar bo skušal popeljati Pustertal proti mestom, ki vodijo v končnico. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Hočevar bo skušal popeljati Pustertal proti mestom, ki vodijo v končnico. Foto: www.alesfevzer.com

Boris Sádecký, 24-letni hokejist, se je 29. oktobra zgrudil na tekmi slovaškega kluba proti Dornbirnu. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer je umrl. Le dva dneva pozneje pa nova tragedija: življenje si je vzel generalni direktor in podpredsednik kluba, 36-letni Dušan Pašek.

Bratislava Capitals so zdaj na vodstvo lige naslovili prošnjo, da v letošnji sezoni končajo tekmovanje in se vrnejo znova v naslednji. Hkrati so navijače pozvali, naj jih podprejo: "Verjamemo, da bodo navijači razumeli to odločitev in nam v teh težkih časih stali ob strani."

Hočevar bo vodil Pustertal

Iz hokejskega kluba Pustertal so sporočili, da so zaradi slabih rezultatov v ligi IceHL odpustili trenerja Luciana Basileja. Ekipo bo naprej vodil Matej Hočevar, nekdanji hokejist Olimpije in občasni slovenski reprezentant, ki je doslej v klubu opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Novega trenerja ima še en član razširjene avstrijske lige, češka ekipa Orli Znojmo. To je postal Glen Hanlon, Kanadčan, nekdanji vratar v ligi NHL, ki je v svoji trenerski karieri že vodil tudi Washington Capitals. V Evropi je deloval pri Jokeritu, Dinamu iz Minska, nazadnje pa pri nemškem Krefeldu. Bil je tudi selektor, Belorusije, Slovaške in Švice, reprezentance je vodil na osmih svetovnih prvenstvih.