Blaž Gregorc drugo sezono zapored igra v Ligi IceHL, potem ko je sedem let zapored nastopal na Češkem. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Gregorc drugo sezono zapored igra v Ligi IceHL, potem ko je sedem let zapored nastopal na Češkem. Foto: www.alesfevzer.com

31-letni branilec je v petek že drugič v tej sezoni obiskal Tivoli. Črna krila so doživela drugi poraz, SŽ Olimpija je bila tokrat boljša s 3:0. Linz je na zadnjem mestu Lige IceHL. Zelo se pozna, da ima dva dobra napada, tretji je že precej slabši, četrtega pa trener Daniel Ceman zelo redko uporablja.

190 cm visoki branilec upa, da se bo forma precej izboljšala. Razlike so majhne in Linz se še vedno lahko prebije na 10. mesto, ki vodi v osmino finala. Foto: www.alesfevzer.com
190 cm visoki branilec upa, da se bo forma precej izboljšala. Razlike so majhne in Linz se še vedno lahko prebije na 10. mesto, ki vodi v osmino finala. Foto: www.alesfevzer.com

Gregorc je bil navdušen nad vzdušjem v dvorani Tivoli. V petek zvečer je bilo res imenitno. Navijači so združili moči na sredini zahodne tribune. Upa, da bo tako glasno tudi maja, ko bo Slovenija lovila vrnitev v elitno divizijo svetovnega hokeja.


Pred petimi tedni ste v Tivoliju izgubili s 3:6, tokrat ste dolgo mrežo obdržali nedotaknjeno, v zadnji tretjini pa ste popustili. Kje so glavni razlogi, da ste na dnu lestvice?
Prva tekma v Tivoliju konec septembra je bila težka za nas, saj je manjkalo sedem ali osem igralcev. Nekaj je bilo bolnih, drugi so bili poškodovani. Zdaj manjkajo še trije. To ni izgovor. Igra nam ne steče, smo v krču. Zelo težko pridemo do zmage. Moramo dvigniti glave. Treba bo igrati veliko bolje.

Imeli ste številne priložnosti z igralcem več, v zadnji tretjini celo štiri minute, a vam nikakor ni uspelo zadeti.
"Power play" nam ne steče. To se vleče že nekaj tekem. Ko ne gre, odpove tudi igra z igralcem več ali manj. Priigramo si premalo priložnosti.

Vas je Olimpija presenetila? Še nikoli ni bila na prvem mestu razširjenega avstrijskega prvenstva po tretjini rednega dela. Trikrat ste se že pomerili z zmaji. Ste se tokrat drugače pripravili?
Avstrijci še vedno gledajo na Olimpijo podcenjevalno, čeprav je na prvem mestu. Olimpija je drsalno odlična in zelo težko je igrati proti njim. Žan Us je že vso sezono v odlični formi. Mi se nismo posebej pripravljali na Ljubljančane, saj imamo sami veliko težav in osredotočiti se moramo na svojo igro.

Linz je imel lani poleti velike težave, saj je prišlo do spora v vodstvu kluba. Alfa in omega kluba Christian Perthaler je želel ustanoviti nov klub in tekmovati v Ligi IceHL. S predsednikom Petrom Freunschlagom sta se znašla na nasprotnih bregovih. Niso sklenili dogovora in Črna krila so komaj sestavila ekipo, ki pa ni bila konkurenčna. So letos temelji trdnejši?
Ekipa je zelo dobra. Lani je imel Linz velike težave v pisarni. Letos se je vse uredilo, finančnih težav ni. Vodstvo kluba je pripeljalo igralce, ki niso poceni. Pritisk je letos precej večji. Lani so šele septembra kupili tujce, da so sploh lahko odigrali sezono. Linz želi znova na stara pota.

Lani ste zelo dobro igrali v končnici Lige IceHL. V Celovcu ste se veselili naslova prvaka. Odhod v Linz je bil nato za marsikoga presenetljiv.
V Celovcu nisem imel več ponudbe. Imel sem ponudbo iz Nemčije, kjer že igrajo trije Slovenci. Bili smo blizu dogovoru, a je padlo v vodo zaradi financ. Linz je nato vskočil in hitro me je zanimalo. Zadovoljen sem za zdaj. Lepo smo se ustalili z družino v Linzu. Še lepše bi bilo, če bi bili izidi taki kot lani v Celovcu.

Na novembrskem reprezentančnem turnirju na Jesenicah vas ne bo.
Upam, da bom na reprezentančnem spisku konec aprila, ko gre zares. Lepo bi bilo igrati v takem vzdušju v Tivoliju na svetovnem prvenstvu divizije I.

Do konca sezone imate pogodbo z Linzem. Bi si želeli nato priti v Ljubljano?
To bi bilo res super. Stanovanje imam zelo blizu in vse bi se uredilo. Bomo videli, kaj se bo zgodilo po koncu te sezone.

Gregorc: Avstrijci gledajo na Olimpijo podcenjevalno, čeprav je prva