Morski psi iz Innsbrucka so najbolj neugodna ekipa za Olimpijo v Ligi IceHL. Foto: www.alesfevzer.com
Morski psi iz Innsbrucka so najbolj neugodna ekipa za Olimpijo v Ligi IceHL. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanski hokejisti so zelo dobro začeli novo sezono. V prvih treh tekmah so po enkrat zmagali, zmagali po podaljšku in izgubili po podaljšku, tako da so bili pred današnjo tekmo na četrtem mestu z možnostjo skoka prav na vrh, če bi zmagali, saj bodo druge tekme tega kroga v nedeljo. Na koncu se ni izšlo po željah. Morski psi so dobili vseh devet medsebojnih tekem, zmaji jih še niso premagali od vrnitve v Ligo IceHL.

Trevor Gooch je dosegel edini zadetek za Ljubljančane. Foto: www.alesfevzer.com
Trevor Gooch je dosegel edini zadetek za Ljubljančane. Foto: www.alesfevzer.com

Na krilih dobrih predstav in razpoloženega vratarja Lukaša Horaka, na prejšnji tekmi je zbral 42 obramb, so zeleno-beli optimistično krenili v tekmo s tirolskimi tekmeci. A vsaj v prvi tretjini še niso mogli pokazati napadalnejše igre, tudi zaradi dveh zaporednih izključitev na začetku. A prednosti Innsbruck ni izkoristil, stresel je sicer okvir gola, Žiga Pance pa je z igralcem manj celo imel priložnost za gol. Po drugi strani pa niti domači niso izkoristili svojega "power playa".

Gooch na pravem mestu
Druga tretjina je prinesla rahlo terensko premoč gostov, ki so imeli nekaj več strelov na gol, a prvi so zadeli gostitelji, v 26. minuti je bil natančen Trevor Gooch. Takrat je Aljaž Predan močno ustrelil z desne strani, vratar Evan Buitenhuijs je plošček odbil, na pravem mestu pa je bil Gooch.

Olimpija hitro prejela dva gola
A prednosti zmajem ni uspelo ohraniti do odmora. Potem ko so imeli pred koncem tretjine gostje še eno izključitev, ki je ostala neizkoriščena, je Innsbruck ob izenačenih močeh na ledu po protinapadu izenačil le deset sekund pred odmorom, zadel je Brady Shaw. Ta hladna prha pa ni bila edina za domače, po nadaljevanju tekme so namreč, tudi zaradi odboja ploščka od enega ljubljanskih hokejistov, dobili še en gol, ko je bil le pol minute po začetku zadnje tretjine na pravem mestu pred vrati Lukas Bär.

Sorodna novica Cullen v podaljšku zagotovil Olimpiji dve točki v Gradcu

Gostitelji so tako lovili zaostanek, a neuspešno. Imeli so kar nekaj priložnosti, najprej ob novi kazni na strani Innsbrucka, ki so jo tri minute pred koncem združili še z menjavo vratarja s šestim igralcem v polju. A niti to ni pomagalo, Tirolci so se ubranili in odnesli vse točke iz Ljubljane, domačim pa zadali prvi poraz po rednem delu v sezoni.

Karhula: Odigrali smo kot mladinci, nismo znali prešteti do tri
"Ključna je bila druga tretjina, ko smo izgubili preveč ploščkov v srednji tretjini. Zelo dobro smo se branili, nato pa prejeli zadetek deset sekund pred koncem druge tretjine, ko se nismo pravilno postavili. Odigrali smo kot mladinci, nismo znali prešteti do tri. Zelo smo razočarani. Iz tega poraza se bomo morali naučiti," je bil potrt trener Antti Karhula.

"V Ljubljano smo prišli šele okoli 1.00 iz Gradca. To seveda ni izgovor. Zadovoljen sem predvsem z obrambo. Na uvodnih štirih tekmah smo osvojili šest točk, to je bil prvi poraz po rednem delu in seveda je grenek priokus, če izgubiš po izenačeni tekmi," je razlagal finski strokovnjak.

Olimpija na domačo zmago čaka od 2. decembra lani
Karhula je prišel v Tivoli konec januarja, ko je nasledil Mitjo Šivica. Še vedno čaka na prvo zmago na domačem ledu. Olimpija se je na Celovški 25 zadnjič veselila 2. decembra lani, zadnjih 14 tekem pa je izgubila.

"Vsi si želimo igrati na domačem ledu. Nimam pravega odgovora za slab niz doma. Upam, da nam bo na naslednji domači tekmi v petek le uspelo zmagati. Na vsaki tekmi v letošnji sezoni smo prejeli po dva zadetka. To nam omogoča, da vedno razmišljamo o zmagi. Naslednji teden nas prvič čakajo tri tekme, dve potovanji sta na sporedu. Morda bo priložnost dobil tudi drugi vratar Luka Kolin, čeprav Lukaš Horak rad brani na vsaki tekmi," je dodal Karhula.

Tesen poraz Olimpije proti Innsbrucku

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v torek, ko bodo gostovali v Bolzanu, ki je na zadnjem mestu in še nima točke.


4. krog:

SŽ OLIMPIJA − INNSBRUCK
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
1160; Gooch 26.; Shaw 40., Bär 41.

DUNAJ − VSV BELJAK
* 4:3 (2:1, 1:1, 0:1)
* - v podaljšku

KAC CELOVEC − FEHERVAR
7:3 (2:1, 4:1, 1:1)

SALZBURG − VORARLBERG
6:2 (3:0, 1:2, 2:1)

LINZ − PUSTERTAL
1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

ASIAGO − BOLZANO
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Lestvica:                     * x      
SALZBURG                 4  3 1 0 0 11 
PUSTERTAL                4  3 1 0 0 11 
BELJAK                   4  3 0 1 0 10 
INNSBRUCK                4  2 0 1 1  7 
KAC CELOVEC              3  2 0 0 1  6 
SŽ OLIMPIJA              4  1 1 1 1  6 
VORARLBERG               4  2 0 0 2  6 
FEHERVAR                 4  2 0 0 2  6 
DUNAJ                    3  1 1 0 1  5 
BOLZANO                  5  1 0 0 4  3 
GRADEC                   3  0 0 2 1  2 
LINZ                     4  0 1 0 3  2 
ASIAGO                   4  0 0 0 4  0 
                                       
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih