Joseph Garreffa se bo prvič preizkusil v Evropi. Foto: Youtube
Joseph Garreffa se bo prvič preizkusil v Evropi. Foto: Youtube

"Navdušen sem, da prihajam v Evropo in Ljubljano, motivacije mi zagotovo ne manjka. To je lep in velik izziv zame, dal bom vse od sebe," je povedal 22-letni Garreffa.

"Joseph Garreffa je mlad in ekstremno hiter, eksploziven, ofenzivno usmerjen igralec, hkrati pa je lačen golov in ofenzivnih napadov. Zelo dober je v igri z igralcem več. Z njim dobivamo igralca, ki ve, zakaj pri tako mladih letih prihaja v Evropo in pri nas bo to lahko dobil. Še pred dvema letoma je igral v najboljši mladinski ligi na svetu in številke govorijo same po sebi," je dejal glavni trener Ljubljančanov Mitja Šivic.

V Ligi ECHL je igral za ekipo Orlando Solar Bears. "Zame je pomembno, da vem, zakaj pri tej ekipi ni dosegel takšnih številk kot v drugih ekipah v ECHL. Mislim, da bo pri nas lahko velika dodana vrednost, saj je mlad in motiviran, zagotovo pa bo potreboval nekaj časa, da se privadi na evropski sistem. Dobivamo igralca, od katerega lahko zelo veliko dobimo," je dodal Šivic.

V ponedeljek ob 13.00 bo vodstvo kluba predstavilo načrte za novo sezono, Olimpija bo 2. septembra prvič zaigrala v Ligi prvakov, dva tedna zatem pa bo proti Bratislavi začela novo sezono v Ligi IceHL.