Rok Kapel je bil najboljši igralec tekme proti Dornbirnu. Z dvema zadetkoma je zagotovil Olimpiji prvo zmago na domačem ledu po 30. novembru. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kapel je bil najboljši igralec tekme proti Dornbirnu. Z dvema zadetkoma je zagotovil Olimpiji prvo zmago na domačem ledu po 30. novembru. Foto: www.alesfevzer.com

22-letni napadalec je bil izbran za najboljšega igralca tekme v soboto zvečer na Celovški 25. Olimpija je bila v veliki krizi, v zadnjem mesecu in pol je dobila le dve izmed desetih tekem in tri točke so bile nujne proti Dornbirnu, ki je na predzadnjem mestu.

Kapel je izenačil na 1:1 v 9. minuti, nato pa je potrdil zmago v 59. minuti. Prispeval je tudi podajo za izenačenje na 2:2, ko je iz bližine zadel Blaž Tomaževič.

"Super začetek mi je uspel v Ligi IceHL. Bolje bi bilo težko. Zelo sem zadovoljen. Zmaga je bila najbolj pomembna. Prvi vtisi v Tivoliju so super. To je močnejša liga, a to sem pričakoval. Ni veliko časa, ob ogradi je precej bolj fizična igra. Vse se dogaja hitro," je povedal Kapel, ki je na začetku kariere igral za mlado ekipo Bleda in mlado zasedbo Jesenic. V sezoni 2017/18 je odšel v Nemčijo, kjer se je kalil pri mladinskih zasedbah Kölna in Landshuta.

Klic iz Tivolija prišel nepričakovano
Trener Olimpije Mitja Šivic ima veliko težav, saj ne more sestaviti štirih napadov. Tadej Čimžar in Miha Zajc bosta morala odslužiti še sedem tekem kazni, Luka Kalan je že končal sezono, Aleš Mušič pa še ni pripravljen po poškodbi. Pri branilcih je položaj boljši, saj jih je v kadru kar deset.

Drugi novinec je Bastien Maia. Francoz je zaigral v napadu skupaj z rojakom Guillermom Leclercom. Foto: www.alesfevzer.com
Drugi novinec je Bastien Maia. Francoz je zaigral v napadu skupaj z rojakom Guillermom Leclercom. Foto: www.alesfevzer.com

"Klic je prišel malce nepričakovano. Spremljal sem dogajanje pri Olimpiji, kjer so imeli težave s pomanjkanjem igralcev. Okužbe in poškodbe so se poznale. V enem tednu se je vse odvilo. Odločil sem se za prihod v Ljubljano, saj je to stopnica višje. V garderobi so me lepo sprejeli. Z večino igralci se že poznamo," je po sobotni tekmi razlagal Kapel.

KAC je dobil zadnji dve izvedbi Lige IceHL (2019 in 2021). Rok Tičar in Andrej Tavželj sta člana močne zasedbe. Kapel ni dobil priložnosti, saj je konkurenca res izjemna.

"Nisem dobil možnosti za dokazovanje v prvi ekipi KAC-a. Mislim, da sem dobro igral za drugo igro KAC-a v Alpski ligi tri leta. Ne morem v nedogled čakati, saj nisem dobil prave priložnosti," je poudaril Kapel.

Na zadnjih dveh reprezentančnih turnirjih (maja v Tivoliju in novembra v Podmežakli) je bil tudi član slovenske izbrane vrste, ki jo maja v Ljubljani čaka boj za vrnitev med elito svetovnega hokeja. "O reprezentanci še nisem razmišljal. To bomo še videli. Zdaj razmišljam le o Olimpiji."

Šivic: Ima vrhunski odnos do dela
"Kapel se je dokazal že v Alpski ligi. Zelo sem zadovoljen z njegovo igro. Ima vrhunski odnos do dela. Ne poznam ga še dobro, a prišel je iz karantene in nam tokrat odprl pot do zmage," ga je pohvalil Šivic.

Zmaji bodo v sredo gostovali v Innsbrucku
Vodstvo Lige IceHL je določilo, da mora vsaka ekipa odigrati najmanj 80-odstotkov tekem po prvotnem urniku. Predvidenih je bilo 52 krogov, a je Bratislava izstopila iz tekmovanja že po prvi četrtini. Lestvica bo torej veljavna, če bodo ekipe odigrale najmanj 42 tekem.

Olimpija bi se morala srečati z ekipo Hidria Jesenice v četrtfinalu državnega prvenstva, a je ta tekma preložena na nedeljo. V sredo bodo zmaji potovali v Innsbruck, ki ga v tej sezoni v treh poskusih še niso premagali. V petek v Tivoli prihaja Dunaj.