Kapetan Žiga Pance je v zelo spremenljivi formi. Blestel je proti Gradcu in tudi tokrat je bil razpoložen. Vmes mu ni šlo po načrtih in tudi zmaji so ostali brez točk. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Kapetan Žiga Pance je v zelo spremenljivi formi. Blestel je proti Gradcu in tudi tokrat je bil razpoložen. Vmes mu ni šlo po načrtih in tudi zmaji so ostali brez točk. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Hokejisti ljubljanske ekipe so že nekaj tednov v krizi, v zadnjem obdobju pa so do danes dobili le dve tekmi od sedmih. V drugem obračunu z Beljačani v tem tednu so vendarle krivuljo obrnili navzgor in se na koncu veselili trdo prigarane zmage. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 25:22.

Prvi zadetek Koblarja v letošnji sezoni
Beljak je v Tivoliju v vnaprej odigrani tekmi gostoval že pred štirimi dnevi in takrat zmagal s 5:2. Vmes so Ljubljančani po kazenskih strelih izgubili v gosteh z Linzem, danes pa vendarle znova zmagali. Vselej so bili korak pred tekmeci, a so jih ti večji del dvoboja lovili. V prvi tretjini je tako za ljubljansko vodstvo že v šesti minuti poskrbel Gregor Koblar, a na odmor sta ekipi odšli z izenačenim izidom. Po četrt ure je Žan Us odbil strel Anthonyja Lucianija, nato pa je Alexander Rauchenwald pospravil plošček v mrežo. Gostje so bili precej nevarnejši v uvodnih 20 minutah in odlični Us je preprečil zaostanek Olimpije.

Gregor Koblar je dosegel prvi zadetek v letošnji sezoni. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Gregor Koblar je dosegel prvi zadetek v letošnji sezoni. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Pance natančen po protinapadu
Druga tretjina je bila zeleno-bela. Znova so domači poskrbeli za vodstvo, ko je Nik Simšič spretno ugnal gostujočega vratarja Alexandra Schmidta (prvi vratar Beljaka Jean-Philippe Lamoureux je tokrat počival). A še enkrat gostiteljem ni uspelo obdržati minimalnega vodstva, v 35. minuti je iz bližine izenačil Marco Richter. Ko pa je kazalo, da bosta tudi po dveh tretjinah ekipi izenačeni, je po protinapadu domači kapetan Žiga Pance pol minute pred drugim odmorom poskrbel za novo vodstvo.

Beljak v zadnji tretjini zmogel le dva strela
Zadnja tretjina je bila nervozna. Olimpija je spretno branila minimalno vodstvo, gostje pa iskali novo izenačenje, a niso prišli do strelov. Ljubljančani so imeli tudi priložnost ob številčni prednosti, pa niso bili uspešni. Drugi "power play" na tekmi so imeli na voljo ob koncu, tako da Beljačani dolgo niso mogli potegniti vratarja iz gola. Nekdanji zmaj John Hughes je naredil veliko neumnost, ko je plošček poslal na tribuno minuto in 46 sekund pred koncem. Zmaji so sicer v zadnji minuti odigrali precej živčno in z napakami, so se pa ubranili in tri sekunde pred koncem je Pance s strelom na prazna vrata potrdil zmago ter že zelo nujne tri točke.

Šivic: S tako igro bomo konkurenčni vsem ekipam
Olimpija je po zelo slabi predstavi v sredo proti Beljaku, ko so nekateri navijači zahtevali tudi odstop trenerja Mitje Šivica, prikazala pravi obraz in ta konec tedna osvojila štiri točke.

"V Linzu smo prikazali eno najboljših predstav sezone. Energija je bila prava, obramba je bila trdna, le učinkovitost ni bila prava. Mislim, da tokrat nismo igrali na tako visoki ravni. V prvi tretjini nas je Us obdržal v igri. Zelo sem zadovoljen z igro v drugi tretjini in nato z obrambo v zadnji tretjini, ko je imel Beljak le dva strela. S tako igro bomo konkurenčni vsem ekipam v tej ligi," je bil zadovoljen Šivic.

Sorodna novica SŽ Olimpija osvojila točko in naredila korak v pravo smer v Linzu

V sredo ni bil na tleh, zdaj pa ne bo poletel
Uspelo mu je obrniti krivuljo navzgor, potem ko je imel zelo naporen večer v sredo. "Ni mi vseeno, ko slišim kritike s tribune. V sredo nisem bil preveč na tleh, zdaj pa ne bom poletel. Točno vem, kako moramo igrati. Poznam slovensko športno folkloro. Navijači so zelo hitro negativni. Veliko je tudi vsevedov. Linz je bil v zadnjih dveh sezonah na dnu lestvice, pa je bilo vzdušje v petek enako."

Pred naslednjo tekmo Lige IceHL še gostovanje v Kranju
"Težko je pričakovati, da bodo fantje na dva dni iztisnili več od realnih sposobnosti. Danes sem že opozarjal, da ni naslednja tekma v petek, ampak v torek v Kranju, kjer se lahko zgodi marsikaj, saj je ledena ploskev nevsakdanja in plošček se lahko nepravilno odbije," je še dodal trener Olimpije.

V torek bo na sporedu druga tekma polfinala državnega prvenstva v Kranju, kjer si Olimpija lahko zagotovi nastop v finalu, ki se bo začel 10. januarja. Naslednja tekma Lige IceHL bo v petek, ko bo v dvorano Tivoli prišel Pustertal, takrat bodo imeli zeleno-beli prvič po več kot mesecu dni priložnost, da povežejo dve zmagi.


23. krog:

SŽ OLIMPIJA − BELJAK
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
780; Koblar 6., Simšič 27., Pance 40., 60.; Rauchenwald 15., Richter 35.

PUSTERTAL − VORARLBERG
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

SALZBURG − LINZ
2:6 (2:2, 0:1, 0:3)

KAC CELOVEC − ASIAGO
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)

FEHERVAR − BOLZANO
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

GRADEC − DUNAJ
* 4:3 (1:0, 1:2, 1:1)
* - v podaljšku


Lestvica:                    * x       
BOLZANO                21 14 1 0  6 44 
INNSBRUCK              21 14 0 2  5 44 
LINZ                   21 11 2 0  8 37 
BELJAK                 22 11 1 1  9 36 
SALZBURG               18 11 1 0  6 35 
DUNAJ                  21 10 1 2  8 34 
-------------------------------------- 
FEHERVAR               22  9 1 5  7 34 
KAC CELOVEC            21  8 3 2  8 32 
GRADEC                 21  6 3 3  9 27 
SŽ OLIMPIJA            21  7 2 1 11 26 
-------------------------------------- 
PUSTERTAL              21  7 1 0 13 23 
ASIAGO                 18  5 1 0 12 17 
VORARLBERG             18  3 0 1 14 10 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih