Jaka Šturm se je dokazal na Jesenicah, v Ljubljani pa je zelo zadovoljen, saj je Liga IceHL zelo velik izziv. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Šturm se je dokazal na Jesenicah, v Ljubljani pa je zelo zadovoljen, saj je Liga IceHL zelo velik izziv. Foto: www.alesfevzer.com

21-letni Mehle je otrok Olimpijine hokejske šole. V pretekli sezoni je dobil priložnost v članskem moštvu. Zaigral je v Ligi IceHL (47 tekem, trije goli in štiri podaje) in tudi v Ligi prvakov, kjer je na šestih tekmah dosegel dve podaji.

"Sem Ljubljančan in v čast mi je igrati za svoj matični klub, kjer sem naredil svoje prve hokejske korake. Prav tako je klub stabilen in igramo v najmočnejši ligi v regiji. Želim si nadgraditi svojo igro in z dobrimi predstavami pomagati ekipi in klubu do zastavljenih ciljev," je dejal Mehle.

"Za Žigo je vedno veljalo, da je talentiran igralec z veliko hokejskega znanja. Vanj smo v klubu verjeli, že v lanski sezoni je pokazal, da postaja kompleten igralec. Verjamem, da bo postajal vse pomembnejši igralec v naši ekipi," je dodal direktor kluba Anže Ulčar.

21-letni Žeželj je odigral 27 tekem v Ligi IceHL. "Vesel sem, da ostajam del domače ekipe tudi v prihodnji sezoni. Želim si, da bi z ekipo konkurirali za najvišja mesta. Upam, da nas bodo navijači podpirali v največjem številu pri doseganju naših ciljev, podpora s tribun nam res veliko pomeni," je poudaril Žeželj.

"Gregor je požrtvovalen igralec in srčen borec. Svojo nalogo vedno dosledno opravi. V preteklosti je imel nekaj težav s poškodbami, verjamem pa, da je to obdobje za njim in bo prispeval svoj delež v Olimpijin mozaik," je povedal Ulčar.

Šturm bo odigral tretjo zaporedno sezono na Celovški 25
24-letni Šturm se je ekipi pridružil v sezoni 2021/22, ko so zmaji vstopili v Ligo IceHL. Odlično je igral v januarskem finalu državnega prvenstva, ko je dosegel tri gole in podajo.

"Veliko fantom v ekipi, vključno z mano, bo to že tretja skupna sezona v Ligi IceHl. Nekaj izkušenj smo si že nabrali, zato sem prepričan, da lahko v naslednji sezoni stopimo stopničko višje tako v individualnem kot v ekipnem smislu. V Ljubljani se počutim odlično, za nas je res dobro poskrbljeno in s fanti se dobro razumemo. Veselim se začetka naslednje sezone," je razmišljal Jaka Šturm.

Z njegovimi predstavami je bil zadovoljen tudi glavni trener Antti Karhula, ki je povedal: "Želeli smo zadržati jedro ekipe in Jaka je del tega jedra. V pretekli sezoni je pokazal veliko pripadnost ekipi in prepričan sem, da lahko v prihodnji sezoni še napreduje."