Luka Horak se je izkazal v Grenoblu in tudi v danskem prvenstvu, kjer imajo tekmo za tretje mesto, zato Olimpija ni smela uradno objaviti podpisa pogodbe vse do danes.
Luka Horak se je izkazal v Grenoblu in tudi v danskem prvenstvu, kjer imajo tekmo za tretje mesto, zato Olimpija ni smela uradno objaviti podpisa pogodbe vse do danes.

V pretekli sezoni je odigral 40 tekem rednega dela in bil 93,3-odstotno uspešen, v končnici pa je odigral 12 tekem in bil 92,5-odstotno uspešen. Moštvo je popeljal do tretjega mesta. Statistično gledano, je bil najboljši vratar danskega prvenstva.

Predtem je bil več sezon prvi vratar Grenobla, s katerim je dvakrat tekmoval tudi Ligi prvakov in bil med najboljšimi vratarji Lige Magnus. V francoskem prvenstvu je odigral 201 tekmo, v danskem pa 95.

"K prihodu v Ljubljano je botrovalo nekaj res kakovostnih alitetnih pogovorov, ki sva jih imela z direktorjem kluba Anžetom Ulčarjem. Organizacijo je zelo pohvalil tudi eden izmed mojih boljših prijateljev, ki je igral v tem klubu. Zelo se veselim novega izziva in prepričan sem, da bomo dobra ekipa, ki lahko daleč pride," je o odločitvi o prihodu v Ljubljano povedal Horak.

"Iskali smo konstantnega in zanesljivega vratarja, ki bo sposoben v težkih trenutkih nositi ekipo in lahko občasno tudi 'ukrade' kakšno tekmo. Prepričan sem, da smo z Lukašem dobili prav takšno kombinacijo. V Grenoblu je bil zanesljiv člen dominantne in ambiciozne ekipe, v Herlevu pa je moštvo nosil pri pomembnih zmagah proti pogosto močnejšim nasprotnikom. Je borben in srčen vratar, ki uživa v prevzemanju odgovornosti. Veselimo se njegovega prihoda," je prihod novega prvega vratarja pospremil direktor Anže Ulčar.