Nik Simšič je dosegel edini zadetek za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Simšič je dosegel edini zadetek za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com

Po petkovi izjemno slabi predstavi in porazu proti zadnjeuvrščenemu Vorarlbergu z 0:4 so skušali zmaji popraviti vtis. Manjkali so Kristjan Čepon, Aleksandar Magovac in Rok Kapel.

Zimmer zadel po samostojnem prodoru
Gostitelji so tekmo začeli v slogu večine zadnjih dvobojev in se hitro znašli v zaostanku, gostje so povedli v tretji minuti. Plošček se je od Maria Fischerja odbil po sredini ledene ploskve proti golu Olimpije, Maxwell Zimmer pa je zadrsal sam pred Žana Usa in ga zanesljivo ukanil. Nadaljevanje je bilo boljše, domači enakovrednejši, ubranili so se tudi prve prednosti tekmecev z igralcem več. Izrazitih priložnosti za izenačenje si vseeno niso pripravili, vratar Us pa se je moral nekajkrat izkazati ob nevarnejših dunajskih strelih.

Bradley z veseljem sprejel darilo Usa
Začetek druge tretjine pa je nakazal, v katero smer bo šla tekma. Že po devetih sekundah, ko so imeli zmaji celo igralca več, je Us naredil veliko napako. Zadrsal je vrata in ustavil plošček, ki pa se je odbil naravnost na palico Matta Bradleyja, ta pa ga je le še pospravil v prazno mrežo za 0:2. To je bil že osmi prejeti zadetek Olimpije v tej sezoni, ko je imela prednost igralca več!

Branilec Brunner osmešil obrambo zmajev
Kljub nekaj obetavnim akcijam v nadaljevanju gostitelji niso spremenili izida, so pa gostje vodstvo še povečali. V 34. minuti je branilec Nico Brunner opazil luknjo v obrambi Olimpije in zadrsal mimo vseh branilcev, nato pa spretno preigral še Usa in potisnil plošček v prazno mrežo. Nova velika napaka obrambe zmajev. Ko je v 37. minuti na kazenski klopi sedel Nejc Stojan, je Jeremy Gregoire iz bližine pospravil odbit plošček v mrežo za 0:4.

Boksarsko-hokejski obračun – po disciplinski kazni za Matta Bradleyja je imela Olimpija celo petminutno prednost igralca več, a ji ni uspelo sestaviti nevarnejše akcije. Foto: www.alesfevzer.com
Boksarsko-hokejski obračun – po disciplinski kazni za Matta Bradleyja je imela Olimpija celo petminutno prednost igralca več, a ji ni uspelo sestaviti nevarnejše akcije. Foto: www.alesfevzer.com

Simšič dosegel častni gol, pretep pa navdušil gledalce
Tako je bil dvoboj praktično odločen že po dveh tretjinah, v zadnjem delu pa je Olimpija dosegla častni zadetek. Nik Simšič je v 45. minuti z leve strani sprožil in presenetil vratarja Stefana Steena, plošček mu je med nogama ušel v mrežo. To je bilo premalo za kaj več kot kozmetično ublažitev poraza.

V 52. minuti so gledalci uživali v boksarskem obračunu Carla Neilla in Maria Fischerja. Začeli so se prerivati in pošteno je zavrelo na ledeni ploskvi. Le pol minute zatem je Bradley s palico naletel na Marca-Olivierja Valleranda. Prejel je pet minut kazni in še disciplinsko kazen. Veteran Rafael Rotter in Vallerand sta se nato odrivala in oba prejela dvominutno kazen. Olimpija je pritisnila, a tudi v petih minutah prednosti z igralcem več ni zmogla zmanjšati razlike.

Kalan: Tekmeci izkoristijo vsako našo minimalno napako
"Želja in pristop nista bila vprašljiva. Izjema je bila petkova tekma proti Vorarlbergu, na kateri smo bili v črni luknji. Na zadnjih tekmah tekmeci izkoristijo vsako našo minimalno napako. Nič se ne odbije po naših željah, v ključnih položajih smo premalo odločni," je povedal Luka Kalan.

Šivic se zaveda, da mora naslov ostati v Ljubljani
"Pred tekmo sem jim pokazal dobre akcije s prejšnjih tekem. Ko nam gre, imajo fantje polno samozavesti. Zdaj je težko prevzeti odgovornost. Vsako našo napako so Dunajčani kaznovali. Do današnjega večera nisem razmišljal o finalni seriji državnega prvenstva z Jeseničani. Te tekme ne bodo vplivale na razplet rednega dela Lige IceHL. Tekme za naslov slovenskega prvaka imajo veliko težo in zavedamo se, da moramo osvojiti naslov. Enake želje imajo seveda tudi na Jesenicah," je dodal trener Šivic.

V Ligi IceHL bodo imeli zdaj zeleno-beli skoraj dvotedenski premor. Naslednja tekma jih čaka 20. januarja na Madžarskem.

V torek finale DP-ja na TV SLO 2 in MMC-ju
Prihodnji teden jih čaka vrhunec domače sezone, finale državnega prvenstva proti SIJ-u Acroniju Jesenicam. Prva tekma – igrajo na dve zmagi – bo že v torek ob 18.30 v dvorani Tivoli. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Dunaj v Tivoliju porazil SŽ Olimpijo

38. krog:
SŽ OLIMPIJA – DUNAJ
1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
840; Simšič 45.; Zimmer 3., Bradley 21., Brunner 34., Gregoire 37.

PUSTERTAL – INNSBRUCK
3:5 (0:1, 0:3, 3:1)

GRADEC – LINZ
5:3 (1:1, 3:2, 1:0)

SALZBURG – ASIAGO
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

BELJAK – VORARLBERG
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

FEHERVAR – BOLZANO
3:2 (2:0, 0:2, 1:0)

REDNI DEL TEKMOVANJA                 
Lestvica:                    * x       
INNSBRUCK              35 24 0 2  9 74 
BOLZANO                35 22 3 0 10 72 
SALZBURG               33 21 2 3  7 70 
BELJAK                 35 18 2 1 14 59 
LINZ                   34 17 3 1 13 58 
KAC CELOVEC            34 12 7 4 11 54 
-------------------------------------- 
DUNAJ                  32 15 2 4 11 53 
FEHERVAR               34 14 2 5 13 51 
GRADEC                 35 10 4 3 18 41 
PUSTERTAL              36 10 2 4 20 38 
-------------------------------------- 
ASIAGO                 34  9 3 2 20 35 
SŽ OLIMPIJA            34  9 2 2 21 33 
VORARLBERG             34  8 1 2 23 28 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih