Ken Ograjenšek (desno) se odlično počuti v Gradcu. Foto: www.alesfevzer.com
Ken Ograjenšek (desno) se odlično počuti v Gradcu. Foto: www.alesfevzer.com

"Po dolgem razmisleku smo se težkega srca odločili, da v naslednji sezoni ne bomo več člani Lige IceHL. Trenutno naš klub posluje stabilno in želimo, da tako tudi ostane. Zdaj se bomo osredotočili na akademijo, stavili bomo na mlade hokejiste. Kar 220 mladih igralcev želi imeti profesionalno kariero. Načrtujemo, da bo naša članska ekipa igrala v drugi avstrijski ligi," je pojasnil direktor Alexander Kutzer.

"Liga se je zelo razširila. Potovanja na Slovaško, Češko, v Italijo, Slovenijo in na Madžarsko so postala dražja. Cene tujih hokejistov so poskočile, zagotoviti jim je treba stanovanje in kriti nekatere druge stroške, pandemija covida-19 je vse skupaj zelo poslabšala. Nočemo tvegati dolgov v naslednjih letih. Želimo poslovati pozitivno, zato ne bomo šli v rdeče številke."

V naslednji sezoni, ki se bo začela sredi septembra, bo tako zelo verjetno igralo 13 ekip. Sistem tekmovanja bo predvidoma enak, na sporedu bo 52 krogov, vsakič pa bo ena ekipa prosta.

Ograjenšek želi igrati v končnici
Gradec se v tej sezoni ni uvrstil v končnico. V dodatnih kvalifikacijah je izgubil proti Orlom iz Znojma z 0:2 v zmagah. Ograjenšek je od leta 2016 odigral že 454 tekem. Prispeval je 82 golov in 160 podaj. V pretekli sezoni je bil tretji najboljši klubski strelec (14 golov in 17 podaj).

"Ljubim mesto in zelo dobro se razumem z ljudmi. V naslednji sezoni se želim uvrstiti v končnico. Želim se še izboljšati," je poudaril 30-letni slovenski reprezentant.