Jacob Smith je ubranil vseh 37 strelov na vrata. Foto: SŽ Olimpija
Jacob Smith je ubranil vseh 37 strelov na vrata. Foto: SŽ Olimpija

Zmaji so imeli celo dva strela v okvir vrat več (35:37), a sijajni vratar Jacob Smith je bil vedno na pravem mestu. Pustertal bo imel v torek zvečer v Tivoliju prvi zaključni plošček za četrtfinale, Olimpija pa je na domačem ledu v tej sezoni že dvakrat ugnala volkove (6:3 in 4:3 po podaljšku).

Pance zapravil veliko priložnost za vodstvo Olimpije
Srečanje se ni začelo po načrtih Ljubljančanov. V 5. minuti je bil izključen Trevor Gooch zaradi nepravilnega zadrževanja. Gostiteljem je plošček ušel iz napadalne tretjine in Žiga Pance je krenil sam proti vratom, hitro se je odločil za strel in Smith se je izkazal.

Catenacci spretno podstavil palico ob "power playu"
Le sekundo pred iztekom kazni za Goocha so volkovi povedli. Alex Petan je streljal z desne strani, pred vrati pa je Daniel Catenacci podstavil palico in preusmeril plošček pod prečko. Priložnost za izenačenje so imeli zmaji v 12. minuti, ko sta Marcel Mahkovec in Ville Leskinen izpeljala protinapad dveh proti enemu, a je strel Finca z dens estrani odbil Smith.

V 22. minuti so imeli Ljubljančani prvič igralca več, ko je bil izključen Wyatt Ege zaradi spotikanja. Mahkovec in Aljaž Predan sta prišla do strela iz ugodnega položaja, a je bil Smith vedno na pravem mestu. Ko je bil v 26. minuti izključen Charlie Dodero, je John Schofield z desne strani zadel zunanji del vratnice.

Maris Bičevskis in soigralci so bili zelo neučinkoviti na prvi tekmi kvalifikacij za četrtfinale. Foto: SŽ Olimpija
Maris Bičevskis in soigralci so bili zelo neučinkoviti na prvi tekmi kvalifikacij za četrtfinale. Foto: SŽ Olimpija

Stanton z igralcem manj povišal na 2:0
V 32. minuti je moral na kazensko klop Zachary Sill zaradi spotikanja. Gostiteljem je uspelo izbiti plošček, Matthias Mantinger je sijajno zaposlil Ryana Stantona, ki je sam zadrsal pred Horaka in ga matiral z natančnim strelom z bekhendom.

Olimpija je bila v rednem delu edina ekipa, ki ni dobila zadetka, ko je imela igralca več. Zgodilo se je v ključnem trenutku sezone.

Izjemen strel Catenaccija
Končna odločitev je padla v 45. minuti, ko je bil izključen Bine Mašič. Petan je izza vrat lepo podal pred gol, kjer je Catenacci z močnim diagonalnim strelom z leve strani ukanil Horaka.

Olimpija je poskušala do konca srečanja, Horak je 58 sekund pred zadnjim piskom sirene zapustil vrata, a tudi pritisk s šestimi igralci ni obrodil sadov.

Pance: To ni bil naš večer
"V igri petih proti petim smo bili enakovreden tekmec. Pokopala sta nas zadetka z igralcem manj in še posebej tisti gol, ki smo ga prejeli, ko smo imeli igralca več. Težko je veliko spremeniti do torka. Upam, da nam bo stekel "power play"," je poudaril trener Antti Karhula.

"To ni bil naš večer. Taka predstava ni dovolj na tako pomembni tekmi, ki odloča o potniku v četrtfinale. Privoščili smo si preveč kazni, Pustertal je blestel ob prednosti igralca več," je dodal Žiga Pance.

Vuorinen: Trdo smo garali v obrambi in dobili smo junaka v napadu
"Navijači so lahko zelo zadovoljni. Trdo smo garali v obrambi in dobili smo junaka v napadu. To je bil Catenacci, ki je imel zelo težko sezono. Zelo sem vesel, da se je vrnil po poškodbi. Imamo 22 bojevnikov, ki si želijo preboja med osemrico," je bil zadovoljen trener Pustertala Kasper Vuorinen.

Druga tekma v torek zvečer v Tivoliju
Druga tekma bo v torek ob 19.15 v Tivoliju, morebitna tretja tekma pa bo v četrtek v Brunicu. Zmagovalec se bo uvrstil v četrtfinale, kjer bodo igrali na štiri zmage.

Zmaji izgubili na Južnem Tirolskem

Kvalifikacije za končnico, prvi tekmi:
PUSTERTAL – SŽ OLIMPIJA
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
2317; Catenacci 7., 45., Stanton 34.

INNSBRUCK – VORARLBERG
3:6 (1:2, 2:3, 0:1)
2200; Magwood 6., Krogsgaard 29., Green 38.; van Nes 5., Metzler 8., Oden 24., Erne 26., Macierzynski 36., Owre 60.


Drugi tekmi, torek ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA – PUSTERTAL

VORARLBERG – INNSBRUCK

Igrajo na dve zmagi. Morebitni tretji tekmi bosta v četrtek. Četrtfinale na štiri zmage se bo začel v nedeljo, 3. marca.