Rok Kapel je bil junak tekme v Tivoliju, prispeval je dva gola in podajo. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kapel je bil junak tekme v Tivoliju, prispeval je dva gola in podajo. Foto: www.alesfevzer.com

V Tivoli so prišli vodilni Južnotirolci, a so zmaji hitro pokazali, da jih zanima le zmaga. Pobudo so prevzeli že na začetku tekme, ob koncu prve tretjine pa premoč spremenili tudi v vodstvo. Najprej je po strelu Carla Neilla vratar Bolzana Andreas Bernard plošček le odbil, v mrežo pa ga je pospravil Joseph Gareffa. Pol minute pred koncem je z natančnim strelom za povišanje poskrbel še Rok Kapel.

Razpoloženi Kapel je tudi v drugi tretjini nadaljeval predstavo iz prvega dela. Že v 23. minuti je še enkrat premagal vratarja gostov, potem so imeli domači še nekaj priložnosti z igralcem več, ki jih niso izkoristili, je pa nato Kapel, ko so bile moči na ledu izenačene, v 32. minuti dosegel že četrti gol na tekmi. Pred koncem tretjine pa je imel lepo priložnost za peti gol še Žiga Pance, a ni bil dovolj natančen.

Rok Kapel je dvakrat zatresel mrežo Bolzana. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Kapel je dvakrat zatresel mrežo Bolzana. Foto: www.alesfevzer.com

Zmago so si tako ljubljanski hokejisti praktično zagotovili že po 40 minutah, v zadnji tretjini pa so le še nadzorovali potek dvoboja. Bolzano je sicer pritiskal in iskal vsaj znižanje, a je bil na mestu tudi domači vratar Žan Us. V zadnji tretjini je imel precej dela, a je tekmo končal s 34 obrambami.

Mreže zmajem ni uspelo ohraniti nedotaknjene, toda dva zadetka gostov, drugega so dosegli ob prednosti 5-3, nista bila dovolj za preobrat, za trdno zmago ljubljanske ekipe pa je poskrbel še Kristjan Čepon.

V zadnji tretjini je Bolzano močno pritisnil, vseskozi je bilo vroče pred vrati Usa. Razmerje v strelih na vrata je bilo v zadnjih 20 minutah 4:20.

Šivic: Prvih 40 minut si moramo zapisati v knjigo
Trener Mitja Šivic je bil po tekmi nasmejan do ušes. V soboto je obiskal derbi Prve lige v Stožicah, kjer pa ni preveč užival. Predvsem prvi polčas ga je zelo razočaral. Čestital je tudi nogometašem Olimpije za zmago nad Mariborom in zanesljivo vodstvo na lestvici.

"Prvih 40 minut je bilo odličnih. Igrali smo odločno in nismo delali neumnosti. To si moramo zapisati v knjigo. Najbolj sem bil zadovoljen, da smo po zelo dobri prvi tretjini še bolje zaigrali v drugi in vodstvo s 4:0 je bilo zasluženo. V zadnji tretjini nam je manjkalo discipline, a se Bolzanu vseeno ni uspelo vrniti. To je res velika zmaga. Bolzano je izgubil šele drugič v letošnji sezoni," je poudaril 43-letni strokovnjak, ki drugo leto zelo uspešno vodi slovenske prvake.

Trener Mitja Šivic je bil zelo zadovoljen. Po koncu tekme že dolgo časa ni deloval tako sproščeno. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Mitja Šivic je bil zelo zadovoljen. Po koncu tekme že dolgo časa ni deloval tako sproščeno. Foto: www.alesfevzer.com

Zadnji štirje tedni so bili brutalni
Olimpija je v sredo v Zugu končala nastope v Ligi prvakov. Zdaj se bo vrnila v ustaljeni ritem Lige IceHL, ko si tekme sledijo ob petkih in nedeljah. Prihodnji teden bodo zmaji v petek gostovali v Gradcu, v nedeljo pa v Tivoli prihaja Pustertal. Obe ekipi nista dobro začeli sezone, točke proti neposrednim tekmecem v boju za končnico pa štejejo dvojno.

"Zadnji štirje tedni so bili brutalni. Salzburg bi bila deveta tekma v 12 dneh, a je bila na srečo preložena na december. Zdaj se bomo malce sprostili. Ekipa bo zdaj dva dni prosta, v sredo in četrtek pa bomo trenirali pred petkovo tekmo v Gradcu."

Kapel: Sladka zmaga proti najboljši ekipi ligi
"Vedno je sladka zmaga proti najboljšemu moštvu lige. Celotna ekipa je igrala odlično, razen v zadnji tretjini, ko smo imeli preveč izključitev. Izkoristili smo priložnosti, v ključnih trenutkih smo zadeli. Prvih 40 minut je bilo verjetno res najboljših v tej sezoni," je poudaril junak tekme Rok Kapel, ki so mu najprej pripisali hat-trick, a je sodnikom priznal, da se je plošček odbil v mrežo od Nika Simšiča za 4:0.

10. krog:

SŽ OLIMPIJA – BOLZANO
5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
900; Garreffa 17., Kapel 20., 23., Simšič 32., Čepon 50.; McClure 44., Thomas 55.

INNSBRUCK – FEHERVAR
5:2 (0:2, 3:0, 2:0)

PUSTERTAL – GRADEC
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

LINZ – DUNAJ
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)

BELJAK – ASIAGO
6:4 (1:1, 3:2, 2:1)

REDNI DEL TEKMOVANJA                 

Lestvica:                     * x      
BOLZANO                  9  7 0 0 2 21 
INNSBRUCK                8  6 0 0 2 18 
LINZ                     9  5 1 0 3 17 
SALZBURG                 7  5 0 0 2 15 
KAC CELOVEC              8  4 1 0 3 14 
FEHERVAR                10  4 0 2 4 14 
-------------------------------------- 
SŽ OLIMPIJA              8  4 1 0 3 14 
BELJAK                   8  4 0 0 4 12 
DUNAJ                    7  4 0 0 3 12 
GRADEC                   9  2 1 1 5  9 
-------------------------------------- 
VORARLBERG               9  2 0 1 6  7 
PUSTERTAL                9  2 0 0 7  6 
ASIAGO                   7  1 0 0 6  3 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih