Žiga Pavlin se po 12 letih vrača v Tivoli. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pavlin se po 12 letih vrača v Tivoli. Foto: www.alesfevzer.com

Pavlin je prve hokejske korake naredil pri kranjskem Triglavu, kasneje pa igral tudi na Švedskem, Češkem, Slovaškem, v Kazahstanu in Italiji. Zadnjo sezono je začel v Banski Bystrici na Slovaškem, zaključil pa pri Pustertalu v Ligi IceHL.

"Veliko mi pomeni, da se po dolgih letih igranja v tujini vračam domov. Velika čast je igrati za SŽ Olimpijo, ki je v preteklih letih postala res zgledno urejen klub. S svojimi izkušnjami bom poskusil ekipi pomagati do čim boljših uspehov, poznam trenerja in veliko fantov. Prepričan sem, da lahko naredimo lepo zgodbo. Vedno je najlepše igrati pred domačim občinstvom in upam, da nas podpre čim več ljubiteljev hokeja," je ob podpisu pogodbe povedal Pavlin.

"Z Žigo Pavlinom v ekipo dobivamo izkušenega igralca, ki nam bo pomagal s svojim znanjem in izkušnjami tako na ledu kot v garderobi. Njegovo vlogo vidimo kot steber obrambe in ekipe, ki nam bo lahko pomagal v težkih trenutkih in umirjal v trenutkih evforije. Kot mentor bo pomagal mlajšim, zato se veselimo njegovega prihoda v ekipo," je ob dogovoru dejal direktor SŽ Olimpije Anže Ulčar.