Aljaž Predan je odigral tudi sedem prijateljskih tekem v dresu slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com
Aljaž Predan je odigral tudi sedem prijateljskih tekem v dresu slovenske reprezentance. Foto: www.alesfevzer.com

Predan je od leta 2015 nabiral izkušnje v Salzburgu, najprej v priznani hokejski akademiji, pozneje pa v drugi ekipi v Alpski ligi in tudi prvi ekipi v Ligi IceHL, odigral je tudi 14 tekem v Ligi prvakov.

"Za nadaljevanje kariere v Olimpiji sem se odločil zaradi potenciala, ki ga ima ta ekipa. Čeprav smo na papirju mogoče mlajše in neizkušeno moštvo, sem prepričan, da lahko dosežemo dobre rezultate. V klubu je vse urejeno, tudi vodstvo mi je pri prestopu veliko pomagalo. V klubu veliko delajo z mladimi igralci in nam omogočajo, da se dokažemo, tudi zame to pomeni nov začetek. Moštvu bi rad pomagal po svojih najboljših močeh. Fante poznam in vem, da bo vzdušje v ekipi dobro," je pred prihodom v Ljubljano povedal Aljaž Predan.

"Predan je zadnji delček v mozaiku letošnje ekipe. Glavni trener Karhula veliko pomena daje močni in odgovorni zasedbi na centrskem položaju. Aljaževa naloga bo, da zaupanje upraviči," je dodal direktor Anže Ulčar.

Ljubljanski hokejisti bodo priprave na novo sezono začeli v ponedeljek, 31. julija. Prvo tekmo v Ligi IceHL bodo odigrali 15. septembra v Tivoliju proti Linzu.