Rok Tičar. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Tičar. Foto: www.alesfevzer.com

V pestri mednarodni karieri je 34-letni Tičar, že desetletje in pol tudi nepogrešljiv član slovenske izbrane vrste, po slovesu od domačega jeseniškega kluba igral za švedsko Timro, nato v Nemčiji za ekipi Krefeld Penguins in Kölner Haien.

Sledila je selitev v Ligo KHL k slovaškemu Slovanu iz Bratislave, pozneje pa je igral še za ruske klube Avtomobilist Jekaterinburg, Torpedo Nižnji Novgorod in Sibir Novosibirsk.

Sezono 2019/20 je začel pri švedskem Oskarshamnu, potem pa se je preselil v Celovec, kjer je v sezoni 2020/21 osvojil naslov prvaka Lige IceHL, v zadnjih treh sezonah je bil tudi najboljši strelec celovške ekipe KAC.

Zdaj se seli na Dunaj. "Moja želja je bila ostati v Avstriji. Imel sem priložnost, da se preselim na Dunaj in sem jo izkoristil. Prvi vtisi so odlični, vesel sem, da sem tu. Ugotavljam, da sem najstarejši v ekipi, zato bom tudi pomagal mlajšim. Dunaj je bil kot tekmece vedno trd nasprotnik, upam, da bo tako tudi ostalo," je za spletno stran kluba dejal novi član Vienne.