Danec Nicolai Meyer je odločil že lansko sedmo tekmo finala v Bolzanu. Tudi tokrat je bil na pravem mestu v podaljšku. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Danec Nicolai Meyer je odločil že lansko sedmo tekmo finala v Bolzanu. Tudi tokrat je bil na pravem mestu v podaljšku. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Bolzano je v izjemno napeti polfinalni seriji vodil s 3:2 v zmagah, a je nato v soboto na domačem ledu izgubil šesto tekmo z 1:4.

Na odločilni tekmi pred 3400 gledalci so rdeči biki povedli 14 sekund pred koncem prve tretjine, ko je zadel mladi Lucas Thaler.

Cristiano Digiacinto je v 34. minuti izenačil, ko je odbiti plošček pred vrati pospravil v mrežo.

V 52. minuti je veliko napako v obrambni tretjini naredil Ali Wukovits, Daniel Mantenuto je podal pred vrata, kjer je Luca Frigo poskrbel za vodstvo Bolzana. Le 83 sekund zatem je izenačil Troy Bourke.

Podaljšek je trajal le 119 sekund. Danec Nicolas Meyer je močno streljal z desne strani, plošček se je odbil in preletel vratarja Sama Harveyja.

Celovčani bodo finale začeli spočiti
KAC je v polfinalu ugnal Pustertal s 4:0 v zmagah, v četrtfinalu pa je bil s 4:2 boljši od Vorarlberga. Celovčani so bili najboljši po rednem delu tekmovanja in bodo imeli tudi v finalu prednost domačega ledu.

Za Celovčane igrajo Jan Muršak, Luka Gomboc in Tit Smolnikar. Prvi ima največjo vlogo v ekipi in je bil po rednem delu drugi strelec zasedbe iz Celovca s 54 točkami na 48 tekmah, v končnici pa je na desetih tekmah dosegel sedem točk.

Gomboc je v rednem delu odigral 18 tekem, v končnici pa štiri, medtem ko Smolnikar to sezono ni igral za člansko ekipo.

Salzburg bo lovil deveti naslov prvaka in tretji zaporedni, medtem ko je bil KAC od sezone 2006/07, ko obstaja razširjeno tekmovanje, prvak štirikrat. Nazadnje v sezoni 2020/21.


Polfinale, sedma tekma:
SALZBURG – Bolzano 4:3
* 3:2 (1:0, 0:1, 1:1)
3400; Thaler 20., Bourke 54., Meyer 62.; Digiacinto 34., Frigo 52.
* – v podaljšku

Igrali so na štiri zmage.