Benjamin Nissner, vratar Atte Tolvanen in soigralci so dobili vseh 12 tekem v končnici. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Nissner, vratar Atte Tolvanen in soigralci so dobili vseh 12 tekem v končnici. Foto: www.alesfevzer.com

Salzburg je tako v končnici uprizoril pravo simultanko s tekmeci. Vse tri serije je dobil s 4:0 v zmagah, najprej so padli Orli iz Znojma, potem pa v polfinalu še Dunaj.

Avstrijci so prvo finalno tekmo dobili v drugem podaljšku z 2:1, na drugi pa so v Szekesfehervarju slavili s 5:3. Na tretji so hokejisti s Solnograškega doma slavili z 2:1.

Kuralt podajalec prvi vodilnem zadetku Madžarov
Fehervar je povedel v 8. minuti. Pri golu Balinta Magosija je bil podajalec tudi slovenski reprezentant Anže Kuralt, toda Salzburg je že v prvi tretjini izenačil. Mike Dalhuisen je bil natančen po četrt ure.

V 33. minuti so gostje povedli, razigrani Thomas Raffl je ukanil Rasmusa Tirronena. Odločitev o zmagovalcu je padla v 59. minuti, ko je Fehervar že igral brez vratarja, kar je izkoristil Terrence James Brennan in zadel za končnih 3:1. Razmerje v strelih na vrata je bilo 35:22 v korist Salzburga.

Letošnji naslov je za Salzburg v razširjeni avstrijski ligi, odkar od leta 2000 tekmovanje poteka v tej obliki, skupno sedmi, a prvi po letu 2016. Salzburg si je sicer že z uvrstitvijo v finale, ker ni imel avstrijskega tekmeca, že predčasno zagotovil naslov prvaka v tej državi, devetega v zgodovini kluba.

Za madžarsko zasedbo je bil že letošnji finale največji dosežek v tem mednarodnem tekmovanju do zdaj, saj do te sezone še nikoli ni prišla niti do polfinala. Na poti do zadnje stopničke so Madžari najprej gladko s 4:0 v zmagah izločili Pustertal, v polfinalu pa so imeli tudi malo dela z Beljačani, izid je bil 4:1 v zmagah. Beljak je pred tem v četrtfinalu s 4:3 v zmagah izločil SŽ Olimpijo.


Finale, četrta tekma:
Fehervar - SALZBURG 0:4
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
3260; Magosi 8.; Dalhuisen 16., Raffl 33., Brennan 59.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.