Guillaume Leclerc in Sebastien Piche sta bila strelca za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Guillaume Leclerc in Sebastien Piche sta bila strelca za Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Rdeči biki so drugič letos gostovali v Tivoliju. Potem ko na prvem obračunu niso našli poti v domačo mrežo in so zmaji slavili z golom Gregorja Koblarja, pa so jo tokrat napolnili. Že po šestih minutah so vodili s 3:0, po treh minutah druge tretjine 5:0 in dvoboj je bil tako rekoč odločen. Ljubljančani so ostali na prvem mestu razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem se bodo čez teden dni pomerili z Linzem, še prej pa bodo v torek v državnem prvenstvu v večnem derbiju gostili Jesenice.

Liga je sporočila, da je srečanje med Innsbruckom in Fehervarjem zaradi zdravstvenega stanja prestavljeno.

Gostje so povedli že po 59 sekundah igre. Ty Loney je prodrl po desni strani, ploščico pa je v gneči pred vrati za hrbet Žana Usa pospravil Florian Baltram. V četrti minuti je ljubljanski vratar dobil dvoboj ena na ena s Petrom Schneiderjem, zatem pa je ubranil še poskus Thomasa Raffla iz bližine. V šesti minuti je moral na klop za kaznovane Mark Čepon. Po vsega osmih sekundah so Salzburžani izkoristili številčno premoč. Ali Wukovits je lepo pred vrati našel samega Loneyja, ki je povišal na 2:0. 25 sekund pozneje je nesporazum Usa in Sebastiena Picheja unovčil Wukovits, ki je zadel prazno mrežo.

Sledila je menjava v domačih vratih, kamor je namesto Usa zadrsal Paavo Hölsä. V 12. minuti je višje vodstvo gostov preprečil okvir vrat, ki ga je zadel Benjamin Nissner. V zaključku tretjine si je Olimpija priigrala nekaj priložnosti, najlepša pa se je tri minute pred koncem ponudila Žigi Pancetu, toda Atte Tolvanen se je izkazal z obrambo. Na začetku zadnje minute se je še enkrat zatresla ljubljanska mreža, ko je po lepo podajo T. J. Brennana za hrbet domači obrambi izkoristil Schneider in zadel za 4:0.

Biki v Tivoliju pohrustali zmaje

Petarda je v Tivoliju odjeknila po treh minutah druge tretjine. Jakub Borzecki je streljal, za odbito ploščico sta se borila Paul Huber in Mark Čepon, do nje pa je prišel Wukovits in jo pospravil v mrežo. Zaradi poškodbe finskega vratarja je sledila nova menjava v golu Olimpije. Podobno kot Salzburgu v prvi tretjini je tokrat domači zasedbi ekspresno uspelo unovčiti igralca več na ledu. Pance je streljal z desne strani, Guillaume Leclerc pa je za svoj osmi zadetek v sezoni spretno ploščico preusmeril za hrbet sicer razpoloženega Tolvanena. V 33. minuti so biki povišali prednost, potem ko se je kapetan Raffl pred vrati odlično znašel ob neodločnem Marku Čeponu.

Visoko prednost so gostje v zadnji tretjini zlahka ohranili. V 52. minuti so jo ob igralcu več še povišali. Wukovits je popeljal ploščico v napadalno tretjino, potem pa padel. Do nje je prišel Baltram, preigral Aleksandra Magovca in še drugič na tekmi zatresel ljubljansko mrežo. Končni rezultat je dobri dve minuti pred koncem postavil Piche z natančnim strelom z razdalje.

McIlvane: Zelo smo spoštovali Olimpijo
"Zelo smo spoštovali Olimpijo, ki je že kar nekaj časa na prvem mestu Lige IceHL. Sredi tedna smo zelo slabo odigrali tekmo Lige prvakov v Franciji. Želeli smo dokazati, da znamo odigrati precej bolje. Hitro vodstvo nam je šlo zelo na roko," je povedal trener Salzburga Matt McIlvane.

Šivic: Prepočasni smo bili in premalo odločni pred vrati
"V drugi menjavi smo naredili napako pri izhodu iz tretjine in hitro so nas kaznovali. V 6. minuti smo naredili še dve veliki napaki. Četrti gol nas je nato popolnoma presekal. Prepočasni smo bili in premalo odločni pred vrati. Proti tako močni ekipi je nato zelo težko. Ta poraz bo treba hitro pozabiti, saj so tudi naši tekmeci že doživeli visoke poraze," je razmišljal trener Mitja Šivic, ki so ga navijači za zelo dobro delo nagradili s transparentom. Napisali so, da je trener številka 1.

Derbi bo prišel prav, da se dvignejo
Vse misli je zdaj usmeril proti derbiju državnega prvenstva, ki bo v torek ob 19.45 v dvorani Tivoli: "Zahteval bom od igralcev, da bodo pravi na derbiju. Ta tekma nam bo prišla prav, da se dvignemo. Po tem porazu moramo v torek igrati precej bolje. Seveda bi raje igrali tekmo Lige IceHL, a zdaj je pač na sporedu derbi državnega prvenstva."

Kmalu prihaja novi branilec v Tivoli
Zmaji imajo zelo veliko težav na branilskih položajih. Odlični Finec Joona Erving si je pred reprezentančnim premorom zlomil prst na roki in bo počival osem tednov. Tudi Tine Klofutar je poškodovan. Predsednik Miha Butara se je že dogovoril za novo okrepitev na branilskem položaju, kmalu bo dogovor postal uraden.

"Kmalu se bomo okrepili na branilskem položaju. Ne moreš igrati v napornem ritmu tekem le s petimi branilci, saj hitro pride kakšna poškodba ali pa bolezen. Zdaj smo videli, kako pomemben je za nas Erving," je zaključil Šivic.

Kalan: V torek moramo dobiti derbi z Jeseničani
"Salzburg nas ni presenetil, saj smo pričakovali, da bodo zelo motivirani po porazu v Ligi prvakov. Začeli so zelo agresivno, nismo imeli odgovora. Prehitro smo se znašli v zaostanku z 0:4 in vrnitve nazaj ni bilo. Enostavno smo bili prepočasni v reakciji, za korak smo bili prepozni, izgubili smo vse dvoboje. V nadaljevanju tekme smo vzpostavili ravnotežje, a je bilo prepozno. Salzburg je igral na nož, ni popuščal in dokazali so, da so res kakovostna ekipa. Navijači so nas podpirali do zadnje minute, to je bilo res lepo," je poudaril Luka Kalan.

"V torek moramo dobiti derbi z Jeseničani. Vsi se zavedamo, da je to zelo pomembna tekma, čeprav ne šteje veliko v rednem delu državnega prvenstva. Odgovoriti moramo po poraz v Podmežakli z 0:3. Zmaga na derbiju nas lahko zelo dvigne," je dodal Kalan.


19. krog:
SŽ OLIMPIJA - SALZBURG
2:7 (0:4, 1:2, 1:1)
1647; Leclerc 25., Piche 58.; Baltram 1., 52., Loney 6., Wukovits 6., 24., Schneider 20., Raffl 33.

ORLI ZNOJMO - DORNBIRN
2:1 (0:0, 1:0, 0:1) - podaljšek

GRADEC - DUNAJ
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

LINZ - KAC CELOVEC
2:3 (0:1, 1:1, 1:0) - kazenski streli

PUSTERTAL - BOLZANO
6:2 (2:1, 1:1, 3:0)

Preloženo:
INNSBRUCK - FEHERVAR

                              * x      
SŽ OLIMPIJA             18 12 0 3 3 39 
FEHERVAR                18 10 2 1 5 35 
SALZBURG                20  7 6 2 5 35 
INNSBRUCK               18  8 4 0 6 32 
BOLZANO                 18  8 2 1 7 29 
DUNAJ                   18  7 3 1 7 28 
-------------------------------------- 
KAC CELOVEC             18  5 4 4 5 27 
BELJAK                  17  6 2 3 6 25 
ORLI ZNOJMO             18  7 2 0 9 25 
GRADEC                  19  6 1 3 9 23 
-------------------------------------- 
DORNBIRN                17  4 2 4 7 20 
LINZ                    19  3 2 6 8 19 
PUSTERTAL               18  4 1 4 9 18 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih