Jospeh Garreffa je dosegel edini zadetek za zmaje, ki so bili znova zelo neučinkoviti. Foto: SŽ Olimpija
Jospeh Garreffa je dosegel edini zadetek za zmaje, ki so bili znova zelo neučinkoviti. Foto: SŽ Olimpija

Ljubljanski hokejisti so na prvi izmed treh domačih tekem v regionalni ligi v tem tednu poskušali prekiniti slab niz izidov v zadnjem času (šest porazov in zmaga nad Vorarlbergom v Tivoliju). A tudi prva tekma po reprezentančnem premoru se ni izšla po njihovih željah, še drugič v 14 dneh so klonili pred starim znancem iz Alpske lige Asiagom.

Delali so preveč napak, k sreči pa so imeli razpoloženega vratarja Anthonyja Morrona, ki jih je reševal in skrbel, da so bili do konca v igri za vsaj podaljšek. 23-letni Kanadčan je nekajkrat izvrstno posredoval in preprečil še precej višji poraz. Trikrat ga je rešil tudi okvir vrat.

Misley zadel ob prednosti igralca več
V prvi polovici tekme so hokejisti Asiaga dobro izkoriščali svoje priložnosti. 14 sekund pred koncem prve tretjine so zadeli, ko so imeli prvič na tekmi igralca več. Bryce Misley je z desne strani pospravil odbit plošček v mrežo. Na kazenski klopi je sedel Mark Čepon zaradi nepravilnega zadrževanja.

Trener Mitja Šivic je bil po tekmi zelo zaskrbljen, a je prepričan, da bo že ta konec tedna bolje. Proti Gradcu in Innsbrucku bodo zmaji pod pritiskom, ne smejo si privoščiti novega spodrsljaja. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Mitja Šivic je bil po tekmi zelo zaskrbljen, a je prepričan, da bo že ta konec tedna bolje. Proti Gradcu in Innsbrucku bodo zmaji pod pritiskom, ne smejo si privoščiti novega spodrsljaja. Foto: www.alesfevzer.com

Garreffa vlil upanje pred koncem druge tretjine
V drugi tretjini so bili gostitelji enakovredni, vendar so po eni od napak v obrambi tekmeci pobegnili v protinapad in v 32. minuti povišali vodstvo. Anthony Salintri je ušel po desni strani in podal pred vrata, kjer je Allan Joseph McShane potisnil plošček v mrežo. Upanje na preobrat je nato vlil Joseph Garreffa, ki je pet minut pozneje dosegel zadetek za 1:2 po protinapadu dveh proti enemu. Z bekendom je iz bližine ukanil Gianluco Vallinija.

Pritisk zmajev ni prinesel podaljška
V zadnji tretjini je poskušala Olimpija izenačiti. Bila je v prednosti pri številu strelov (na koncu 37:23), toda Asiago je znal ohraniti minimalno prednost, dvakrat zadel tudi okvir vrat, Morrone pa je imel tudi nekaj dobrih obramb.

Olimpija ima najslabši "power play" lige
Priložnost za kaj več so imeli zeleno-beli ob koncu, ko so najprej dobili "power play" (Troy Rutkowski je moral na kazensko klop zaradi spotikanja), a je ostal neizkoriščen. Olimpija je najslabša ekipa lige ob prednosti igralca več. Dosegla je štiri zadetke, kar 52-krat pa je imela prednost igralca več (7,7-odstotna učinkovitost). V zadnji minuti in 15 sekundah so poskušali še z igro brez vratarja, vendar tudi niso bili uspešni.

Na lestvici so ostali na 11. mestu, predzadnji Asiago pa zdaj zaostaja le dve točki.

Zadetki s tekme SŽ Olimpija - Asiago

Šivic: Nismo bili dobri v dvobojih, tudi pravih odločitev pred vrati nismo sprejemali
"Fantje so skušali iztisniti vse iz sebe, a niso imeli veliko energije. Tri tekme na turnirju v Budimpešti v treh dneh so pustile posledice. Zadnja tekma je bila v nedeljo, pozno so prišli domov. Nismo bili dobri v dvobojih, tudi pravih odločitev pred vrati nismo sprejemali. Najpomembneje je, da se pred naslednjima tekmama spočijemo. Zadovoljen sem z napadom Čimžar-Garreffa-Pance," je poudaril trener Mitja Šivic, ki pričakuje, da bo v petek lahko igral Chris Dodero. Še vedno ni pripravljen Marc-Olivier Vallerand, ki ga celotno vodstvo kluba nestrpno pričakuje. V uvodnem krogu v Bolzanu si je poškodoval ramo in že osem tednov ni igral.

Simšič: Ob prednosti igralca več nam ne gre in preveč razmišljamo o tem
"Prisotna je bila utrujenost po turnirju v Budimpešti, veliko nas je igralo na Madžarskem tri tekme v treh dneh. Tekma je bila zelo izenačena. Asiago se je zelo dobro branil, igral je na protinapade. Unovčili so prednost igralca več, mi pa je nismo. Ob prednosti igralca več nam ne gre in preveč razmišljamo o tem. Ključne so domače tekme, naslednje moramo dobiti," je dodal Nik Simšič.

V petek bo v Tivoliju gostoval Gradec, v soboto pa še Innsbruck.


19. krog:

SŽ OLIMPIJA - ASIAGO
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
850; Garreffa 37.; Misley 20., McShane 32.

KAC CELOVEC - GRADEC
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

BELJAK - BOLZANO
6:3 (0:0, 2:0, 4:3)

INNSBRUCK - VORARLBERG
5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

DUNAJ - FEHERVAR
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)


Lestvica:                    * x      
BOLZANO                18 12 1 0  5 38
INNSBRUCK              17 11 0 2  4 35
SALZBURG               14 10 1 0  3 32
LINZ                   17 10 1 0  6 32
BELJAK                 17  8 1 1  7 27
KAC CELOVEC            17  6 3 2  6 26
--------------------------------------
FEHERVAR               18  6 1 5  6 25
DUNAJ                  16  7 1 1  7 24
GRADEC                 18  5 2 3  8 22
PUSTERTAL              17  6 1 0 10 20
--------------------------------------
SŽ OLIMPIJA            16  5 2 0  9 19
ASIAGO                 17  5 1 0 11 17
VORARLBERG             16  3 0 1 12 10
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih 
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih