Boris Sádecký, slovaški hokejist. Rojen 20. aprila 1997, umrl 3. novembra 2021. Foto: Facebook/iClinic Bratislava Capitals
Boris Sádecký, slovaški hokejist. Rojen 20. aprila 1997, umrl 3. novembra 2021. Foto: Facebook/iClinic Bratislava Capitals

"Z žalostjo v srcu in obžalovanjem sporočamo, da je umrl naš igralec Boris Sádecký. Družini in prijateljem izrekamo globoko sožalje. Več informacij ta trenutek po posvetovanju z Borisovo družino ne bomo objavljali. Prosimo vse za spoštovanje zasebnosti družine Sádecký," je na uradnem profilu kluba na družbenih omrežjih zapisal direktor Dušan Pašek.

Kolaps sredi petkove tekme v Dornbirnu

Petkova tekma 14. kroga med Dorbirnom in Bratislavo je bila pri rezultatu 1:0 za domače na začetku druge tretjine prekinjena, potem ko se je Boris Sádecký nenadoma zgrudil. Na ledu so ga takoj oskrbeli reševalci, nato pa odpeljali v bolnišnico, od koder pa podatkov o njegovem zdravstvenem stanju dolgo ni bilo.

Za spletno stran kluba je Pašek nato dejal, da je Sádeckýjevo stanje stabilno, ampak resno, zdaj pa je mladi hokejist umrl.

Otrok Dukle iz Trenčina

Sádecký se je rodil 20. aprila 1997 v Trenčinu, v tem mestu je vrsto let igral za domačo Duklo, v sezoni 2016/17 pa je prestopil v vrste Slovana Bratislave in z njim na kratko zaigral v KHL-u. Tam je igral tudi v naslednji sezoni, potem pa se vrnil k Dukli iz Trenčina, od koder se je pred začetkom letošnje sezone pridružil Bratislavi. Kot mladinec je bil reprezentant Slovaške do 18 in 20 let.

Še prejšnji torek slavil hat-trick na domačem ledu

Za Capitalse, ki so slovaški predstavnik v 14-članskem razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu, je pred usodnim dogodkom na 11 tekmah dosegel štiri gole in tri podaje ter bil kot učinkovit center eden ključnih igralcev novega kluba v IceHL-u. Še pretekli torek je Sádecký slavil svoj prvi hat-trick na tekmi proti KAC-u, ko je Bratislava nadigrala Celovčane s 6:2.

Vodstvo tekmovanja IceHL je izrazilo sožalje prizadeti družini in zaročenki, ki so bili ob nesrečnem hokejistu v bolnišnici v Dornbirnu, kjer se je prezgodaj končala življenjska pot mladega športnika. V znak spoštovanja ob tragediji je IceHL tudi odpovedal nocojšnjo tekmo med Dunajem in KAC-em.