Kako bo šlo Olimpiji ob vrnitvi v preimenovani
Kako bo šlo Olimpiji ob vrnitvi v preimenovani "Ebel"? Razširjeno avstrijsko prvenstvo ima po novem že šest neavstrijskih klubov in postaja regionalno tekmovanje, v katerem bo pravi uspeh že preboj v končnico. Foto: www.alesfevzer.com

V konkurenci 14 moštev iz Avstrije, Italije, Češke, Slovaške in Madžarske bo igrala tudi SŽ Olimpija, ki se vrača po štiriletni odsotnosti. Kot novinci povratniki bodo zmaji težko konkurirali močnejšim tekmecem, sočasno so Ljubljančani kljub povečanemu proračunu za ICEHL med najskromnejšimi v regionalni ligi.

Novi strateg Ljubljančanov Mitja Šivic zato veliko stavi na telesno pripravljenost, poletne priprave so bile zelo naporne, v Tivoliju pa računajo, da bodo lahko napadali iz ozadja in status favoritov prepustili drugim. Po uvodni tekmi v Innsbrucku v nedeljo zeleno-bele čaka prva domača tekma: ob 18.00 v Tivoliju gostijo Gradčane.

Ob Olimpiji "napredoval" še Pustertal, vrnili so se Orli

Center slovenske reprezentance Rok Tičar je lani z Blažem Gregorcem v Celovcu postal prvak lige, a se je reprezentančni branilec zdaj preselil v Linz. Foto: www.alesfevzer.com
Center slovenske reprezentance Rok Tičar je lani z Blažem Gregorcem v Celovcu postal prvak lige, a se je reprezentančni branilec zdaj preselil v Linz. Foto: www.alesfevzer.com

V sezoni 2021/22 v ligi ICEHL nastopa 14 ekip, od tega kar tri nove ekipe. Tako kot SŽ Olimpija, ki je osvojila zadnji lovoriki v alpski ligi, je tudi južnotirolski Pustertal iz Brunica zamenjal okolje, spet pa sodeluje tudi češki klub Orli Znojmo.

Naslov branijo Celovčani

Preostali člani so avstrijski KAC iz Celovca, ki bo branil lansko zmago, Salzburg, Dornbirn, VSV Beljak, Innsbruck, Graz 99ers, Vienna Capitals in Black Wings Linz, italijanski Bolzano, madžarski Fehervar in slovaška Bratislava Capitals.

SŽ Olimpija ima prijavljenih 18 slovenskih hokejistov, še šest Slovencev pa igra za druge ligaše: Ken Ograjenšek in Adis Alagić za Gradec, Anže Kural za Fehervar, Blaž Gregorc za Linz, Aljaž Predan za Salzburg in Rok Tičar za prvaka KAC.

Vratar Hölsä v Ligi IceHL ne bo zmrzoval, saj ga čaka precej več dela kot lani
Prvi Olimpijin nasprotnik Innsbruck je njen stari znanec iz
Prvi Olimpijin nasprotnik Innsbruck je njen stari znanec iz "Ebla", a spada v spodnji avstrijski klubski razred, saj je v zadnjem desetletju samo dvakrat zaigral v končnici, zadnji dve sezoni pa je končal na 10. mestu. Foto: www.alesfevzer.com

52 tekem rednega dela

V rednem delu ekipe igrajo dvakratni dvokrožni sistem doma in v gosteh, skupno torej 52 krogov. Prva šesterica po rednem delu bo mirna, saj si bo že zagotovila končnico, medtem ko bodo ekipe na mestih od sedem do deset igrale še vmesni kvalifikacijski del za zadnji vstopnici četrtfinala.


ICE Hockey League

1. KROG

Danes ob 19.15:
INNSBRUCK - SŽ OLIMPIJA
GRADEC - DORNBIRN
BRATISLAVA - PUSTERTAL
FEHERVAR - BELJAK
LINZ - SALZBURG
Ob 19.30:
KAC CELOVEC - DUNAJ
Ob 19.45:
BOLZANO - ORLI ZNOJMO