Sean Collins je potrdil zmago Linza 29 sekund pred koncem tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Sean Collins je potrdil zmago Linza 29 sekund pred koncem tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Gostje iz Linza so v Tivoliju slavili že drugič v sezoni, saj so dobili tudi uvodno tekmo sredi septembra, takrat je bilo po podaljšku 2:3. Trener Antti Karhula se je odločil, da ponudi priložnost rezervnemu vratarju Luki Kolinu, Lukaš Horak je prvič v tej sezoni počival. Mladi čuvaj mreže se je nekajkrat izkazal, ko so se gostje sami znašli pred njim.

Zvezdnik Lebler hitro poskrbel za vodstvo Linza
Črna krila so hitro povedla. Izkušeni napadalec Brian Lebler je bil natančen že v 5. minuti. Nadaljevanje je bilo dokaj izenačeno, v prvem delu še z rahlo premočjo Linza, za domače je imel najlepšo priložnost po protinapadu Žiga Mehle, izid pa se ni spremenil.

Odlični Höneckl ostal nepremagan
Spremenil se ni niti ob igri z igralcem več na začetku drugega dela. Gostje so bili zbrani v obrambi, imeli pa so tudi razpoloženega vratarja Thomasa Höneckla, ki je ustavljal vse nevarne poskuse. Strelov na vrata so imeli sicer domači več, tako v drugi kot v zadnji tretjini, a plošček ni našel poti v mrežo.

Collins potrdil zmago pol minute pred koncem
Ob drugi številčni prednosti na tekmi so si domači privoščili napako, po kateri je Linz zadel okvir vrat. Kljub vsemu je ostal dvoboj odprt skoraj do konca. A je v zadnji minuti, ko bi Ljubljančani že lahko razmišljali o zamenjavi vratarja s šestim igralcem, Žiga Pavlin naredil prekršek in domači so ostali z igralcem manj. Pol minute pozneje so gostje prednost tudi izkoristili in z drugim zadetkom na tekmi potrdili zmago. Sean Collins je bil natančen z desne strani.

Karhula: Kolin si je zaslužil priložnost in zelo se je izkazal
"Obe ekipi sta dobro igrali v obrambi. To je zelo grenek poraz, saj smo bili blizu, a nemogoče je dobiti tekmo, če ne dosežeš nobenega zadetka. Imeli smo kar nekaj lepih priložnosti. Linz se je zelo dobro branil in ni bilo lahko po zaostanku," je poudaril trener Karhula, ki po odhodu Willa Cullena išče novega branilca.

"Kolin si je zaslužil priložnost in zelo se je izkazal. To je bila velika preizkušnja zanj. Horak je tokrat počival, branil pa bo v petek proti Beljaku," je finski strateg pojasnil odločitev na položaju vratarja.

Proti Beljaku si ne smejo znova privoščiti hitrega zaostanka
Glavna tema v Tivoliju je seveda neverjeten črn niz. Olimpija se je zadnje zmage na domačem ledu veselila 2. decembra lani proti Pustertalu (5:2). V lanski sezoni je sledilo 12 domačih porazov, v tej sezoni pa so jih zmaji nanizali že pet.

"Že nekajkrat smo bili blizu uspeha na domačem ledu. Prepričan sem, da bomo kmalu zmagali v Tivoliju, potem pa bomo dobili dodatno energijo. Zmaga bi pomenila, da bi veliko breme padlo z naših ramen. V petek nas čaka Beljak, ki ima odlične napadalce. Ključna bo zbranost v obrambi. Ne smemo se znova hitro znajti v zaostanku. Lepo bi bilo, da končno povedemo na domačem ledu, potem bo šlo precej lažje v nadaljevanju," je dodal Karhula.

Lukas zadovoljen z zelo disciplinirano predstavo
"Zelo sem zadovoljen z našo predstavo. Tri točke na gostovanju so vedno velik uspeh. Hitro smo povedli, a nam nato ni uspelo povišati vodstva. Olimpija je zelo borbena ekipa, proti njim je treba trdo delati za uspeh. Odigrali smo zelo disciplinirano. Imeli smo le dve kazni in obakrat jim nismo dopustili veliko priložnosti. Dobro smo se postavili v obrambi," je bil zelo dobre volje trener Linza Philipp Lukas.

Zeleno-beli so ostali na devetem mestu, naslednja priložnost za prvi domači uspeh bo petkov obračun s trenutno petimi Beljačani.

Linz drugič v tej sezoni boljši na tivolskem ledu

Vnaprej odigrana tekma 30. kroga:
SŽ OLIMPIJA – LINZ
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
850; Lebler 5., Collins 60.


11. krog, petek ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA – BELJAK

DUNAJ – PUSTERTAL

KAC CELOVEC – VORARLBERG

LINZ – SALZBURG

BOLZANO – GRADEC

Lestvica:                     * x      
PUSTERTAL               10  6 1 1 2 21 
SALZBURG                 8  6 1 1 0 21 
FEHERVAR                10  6 1 0 3 20 
INNSBRUCK               10  4 2 2 3 18 
BELJAK                   9  4 2 1 2 17 
LINZ                    10  4 2 1 3 17 
-------------------------------------- 
VORARLBERG               9  5 0 0 4 15 
KAC CELOVEC              9  4 1 0 4 14 
SŽ OLIMPIJA             10  3 1 1 5 12 
DUNAJ                    8  2 1 1 4  9 
-------------------------------------- 
ASIAGO                   9  2 0 1 6  7 
BOLZANO                  9  2 0 0 7  6 
GRADEC                   9  0 0 3 6  3 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih