Josh Anderson z dvema zadetkoma in Carey Price, ki je na prvih tekmah prejel kar 14 zadetkov, tokrat pa je zbral 32 obramb, sta prispevala ključen delež k zmagi Montreala. Foto: Reuters
Josh Anderson z dvema zadetkoma in Carey Price, ki je na prvih tekmah prejel kar 14 zadetkov, tokrat pa je zbral 32 obramb, sta prispevala ključen delež k zmagi Montreala. Foto: Reuters

Anderson je v 16. minuti povedel Habse v vodstvo. Lepo sta si dvojno podajo izmenjala Cole Caufield in Nick Suzuki, ki je zatem zadrsal mimo Davida Savarda, nato pa našel Andersona, ki je zatresel mrežo. Ob koncu druge tretjine, ko je tekla 38. minuta, so gostje izenačili. Blake Coleman je streljal z razdalje, Carey Price je branil, toda do odbite ploščice je prišel Ryan McDonagh, ki jo je nemudoma z bekendom poslal do Barclayja Goodrowa, ta pa jo je pospravil v nebranjeno mrežo.

V 49. minuti je Montreal znova povedel. Jake Evans je ob ogradi prestregel podajo Andreja Vasilevskega, nato pa na modri črti našel Aleksandra Romanova, ki je s svojim prvim zadetkom v končnici poskrbel za 2:1. Natanko pet minut pozneje je izenačil Patrick Maroon, ki je unovčil lepo podajo Mathieuja Josepha v protinapadu.

Ob koncu rednega dela in na začetku dodatka so se gostitelji ubranili v igri z igralcem manj, potem pa je Anderson ob koncu četrte minute podaljška razveselil 3500 navijačev v Bell Centru. Anderson je začel akcijo, popeljal plošček v napadalno tretjino gostov in podal pred gol. Do strela je prišel Caufield, hokejisti Tampe so njegov strel blokirali, plošček pa se je odbil do Andersona, ki je med padcem zadel.

"Nismo želeli, da se serija konča pred našimi navijači. Pričakovali smo, da bomo še šli v Tampo. Mislim, da so vsi v garderobi spakirali kovčke, da smo bili res odločeni in prepričani o zmagi," je po zmagi povedal Anderson. Peta tekma bo na Floridi v noči na četrtek.


Četrta tekma:
MONTREAL - TAMPA BAY 1:3
3:2 (1:0, 0:11:1) - podaljšek
3.500; Anderson 16., 64., Romanov 49.; Goodrow 38., Maroon 54.
Obrambe: Price 32; Vasilevski 18.

Peta tekma, četrtek ob 2.00:
TAMPA BAY - MONTREAL

V krepkem tisku je izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.