Florida je lani igrala v velikem finalu Lige NHL. Foto: Reuters
Florida je lani igrala v velikem finalu Lige NHL. Foto: Reuters

V 17. minuti so Panterji povedli z golom Matthewa Thachuka, nato pa sta mreži mirovali do zadnjih minut. V 57. minuti je vodstvo povišal Carter Verhaeghe, Sam Bennett pa je končni izid postavil s strelom v prazen gol.

Vratar Floride Sergej Bobrovski je ubranil 23 strelov in drugič na 82 tekmah končnice mrežo ohranil nedotaknjeno.

"To je velika zmaga za nas, v New Yorku pred odličnimi navijači nikoli ni lahko igrati. Odigrali smo tipično tekmo končnice, na takih tekmah ne razmišljaš ničesar drugega kot le o zmagi. Vseeno je, s kakšno razliko, vseeno s koliko mojimi obrambami. Velja le zmaga," se nad svojim dosežkom ni posebej navduševal ruski vratar. Njegov kolega na drugi strani Igor Šestjorkin je zbral še eno obrambo več.

"Na takih tekmah je pomembno doseči prvi gol, nam pa igra po vodstvu še posebno ustreza, po njem lažje igramo. Danes bi marsikaj lahko storili bolje, a pomembna je zmaga, po njej se ne bomo pritoževali. Nismo pa še ničesar bistvenega storili, hitro moramo pozabiti na to tekmo in se pripraviti na novo," je dejal Tkachuk, ki je v končnici zbral že 16 točk, mrežo tekmecev je zatresel petkrat.

"Igrajo preprosto, pametno igro. Ploščka ne zadržujejo veliko in hitro osvajajo prostor. Od njih se lahko veliko naučimo, če pa serijo želimo dobiti, pa moramo mi to delati še bolje. Izgubili smo prvo tekmo, a finala še ne, čeprav je Florida res odličen tekmec," je goste pohvalil domači kapetan Jacob Trouba.

Florida je v končnici zmagala na že štirih zaporednih tekmah, skupno je bila v gosteh uspešna petkrat.

KONČNICA, Vzhod, finale

Prva tekma:
NY RANGERSFLORIDA (0:1)
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Tkachuk 17., Verhaeghe 57. (Lafreniere avtogol), Bennett 59.
Obrambe: Šestjorkin 24; Bobrovski 23.

Zahod, finale

Prva tekma, petek ob 2.30:
DALLAS – EDMONTON (0:0)