Veselje vratarjev Bostona Jeremyja Swaymana in Linusa Ullmarka. Foto: Reuters
Veselje vratarjev Bostona Jeremyja Swaymana in Linusa Ullmarka. Foto: Reuters

“Celotno tekmo hočem biti maksimalno zbran. Od prvega meta ploščka pa do zadnje sirene. Čutim pravo energijo. Res imam rad ta občutek. Edino, kar je zame pomembno, so hokejisti v črnem in zlatem,“ je dejal vratar Bruinsov Jeremy Swayman, ki je bil junak zmage. Zbral je 28 obramb, deset v zadnji tretjini, vključno z izjemnim posredovanjem, ko je ustavil poskus Sama Reinharta devet sekund pred koncem tekme.

V peti minut so gostje povedli v peti minuti, ko je Charlie McAvoy z modre črte plošček poslal za vrata Jaku DeBrusku. Ta se je odlično znašel in podal pred gol, kjer je Morgan Geekie zatresel mrežo. 27. minuta je tekla, ko je Florida izenačila. Pred vrati je odbito ploščico za hrbet Swaymana pospravil Reinhart, ki je zadel petič v letošnji končnici.

Štiri minute pozneje so Bruinsi znova povedli. McAvoy je začel hiter protinapad. Poslal ga je Trentu Fredericu, ki je popeljal plošček v napadalno tretjino in podal Charlieju Coylu, ta pa ga je prepustil McAvoyu, ki je pridrsal v napad in premagal Sergeja Bobrovskega za svoj prvi letošnji gol v končnici. Panterji bodo imeli drugi zaključni plošček v petek v Bostonu.

 Evan Bouchard je dosegel svoj četrti gol v letošnji končnici. Foto: Reuters
Evan Bouchard je dosegel svoj četrti gol v letošnji končnici. Foto: Reuters

Edmonton je na 2:2 v seriji izenačil na domačem ledu, kjer je za zmago s 3:2 zadel Evan Bouchard. Leon Draisailt in Evander Kane sta kombinirala, potem pa je nemški napadalec poslal ploščico Bouchardu, ki je ostal sam in z razdalje 39 sekund pred koncem tekme zadel za veliko zmago Oilersov. "Vsekakor ni idealno, če zapraviš dva gola prednosti v zadnji tretjini, toda časa za tarnanje in razmišljanje ni bilo. Morali smo dokončati delo. Pohvala vsem napadalcem, ki so se bojevali v ospredju. Težko je bilo priti do gola. Videl sem prostor in poskusil," je dejal Bouchard.

Naftarji so povedli v 12. minuti, ko sta si ob igralcu več na ledu dvojno podajo izmenjala Bouchard in Connor McDavid, ki je našel na desnem krilu Draisaitla, ta pa je s svojim osmim golom v letošnji končnici načel mrežo Canucksov. 40 sekund pred koncem druge tretjine so gostitelji povišali prednost. Mattiasa Ekholma so v nevtralni tretjini gostje ustavili, toda pridrsal je Ryan Nugent-Hopkins, popeljal plošček v napadu in s pomočjo vratnice zadel za 2:0.

Toda Vancouver se je vrnil v igro. Najprej je v 47. minuti Conor Garland plošček, ki se je po strelu Eliasa Lindholma odbil od ograde, pospravil pod prečko. Manj kot dve minuti pred koncem, ko so Canucksi zaigrali brez vratarja, je z levega krila streljal Brock Boeser, pred vrati je bil Dakota Joshua, ki ga je zadel in se odbil za hrbet Calvina Pickarda, ki je prvič v karieri začel tekmo v končnici.

Edmonton izenačil na 2:2, Boston pa znižal na 3:2

KONČNICA

Vzhod, polfinale
FLORIDA – BOSTON 3:2
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Reinhart 27.; Geekie 5., McAvoy 31.
Obrambe: Bobrovski 26; Swayman 28.

Petek ob 1.00:
CAROLINA – NY RANGERS 2:3


Zahod, polfinale
EDMONTON – VANCOUVER 2:2
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Draisaitl 12., Nugent-Hopkins 40., Bouchard 60.; Garland 47., Boeser 59.
Obrambe: Pickard 19; Šilovs 27.

Četrtek ob 2.00:
DALLAS – COLORADO 3:1

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.