24-letni Evan Bouchard dokazuje, da je eden najnevarnejših branilcev v ligi. Z dvema goloma in devetimi podajami je trenutno drugi najučinkovitejši branilec končnice, točko več ima le Cale Makar (Colorado). Foto: Reuters
24-letni Evan Bouchard dokazuje, da je eden najnevarnejših branilcev v ligi. Z dvema goloma in devetimi podajami je trenutno drugi najučinkovitejši branilec končnice, točko več ima le Cale Makar (Colorado). Foto: Reuters

Hokejisti Floride so v gosteh izkoristili kar štiri "power playe" in suvereno premagali Boston. Na prvih dveh domačih tekmah so Panterji izkoristili le eno od devetih prednosti z igralcem več.

Ob razmerju strelov 33:17 za Florido je Evan Rodrigues dosegel dva gola, Brandon Montour je prispeval gol in podajo, kar trikrat je bil podajalec Matthew Tkachuk. Pri Bostonu je bil v oba gola vpleten Jake DeBrusk.

A visok poraz z 2:6 ni bil edini udarec za Kosmatince: v prvi tretjini se je poškodoval kapetan Brad Marchand, ki v zadnji tretjini ni več zaigral.

McDavid in Draisatl zrežirala vse štiri gole

Vroči zahodnokanadski obračun je po dramatičnem preobratu Canucksov na prvi tekmi postregel s podaljškom. Tokrat je bil Vancouver večino tekme v prednosti, povedel je kar trikrat, a vselej je Edmonton izenačil, nazadnje v 46. minuti po zaslugi kapetana Connorja McDavida, zato so morali odigrati še podaljšek.

Za zmago Oilersov je po 5:38 minute podaljška zadel branilec Evan Bouchard. Tako kapetan McDavid kot Leon Draisaitl sta bila vpletena v vse štiri gole gostov: gol in tri podaje. Naftarji so imeli pobudo in premoč na ledu: streli 31:19 za goste. Zdaj izenačena serija za primat v Pacifiški skupini se seli v Edmonton.


LIGA NHL, KONČNICA

Vzhod, polfinale

BOSTON – FLORIDA 1:2
2:6 (0:1, 0:2, 2:3)
Lauko 46., DeBrusk 49.; Rodrigues 9., 60., Tarasenko 37., Verhaeghe 38., Montour 44., Reinhart 59.
Obrambe: Swayman 27; Bobrovski 14.

Nedelja ob 1.00:
CAROLINA – NY RANGERS 0:3

Zahod, polfinale

VANCOUVER – EDMONTON 1:1
* 3:4 (1:1, 2:1, 0:1) - v podaljšku
Pettersson 5., Boeser 21., Zadorov 39.; Draisaitl 11., Ekholm 22., McDavid 46., Bouchard 66.
Obrambe: Šilovs 27; Skinner 16.

Nedelja ob 4.00:
COLORADO – DALLAS 1:1

V krepkem tisku izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.