Carolina je zdaj na stavnicah tudi prva favoritinja za osvojitev letošnjega Stanleyjevega pokala. Foto: Reuters
Carolina je zdaj na stavnicah tudi prva favoritinja za osvojitev letošnjega Stanleyjevega pokala. Foto: Reuters

V Raleighu je Carolina hitro potrdila svoje mesto v konferenčnem finalu Vzhoda. Za četrto zmago so Hurikani potrebovala podaljšek, v katerem je domače navijače razveselil Jesper Fast, ko je ob igralcu več zadel v osmi minuti dodatka.

Predtem so Vragi povedli v 16. minuti z Dawsonom Mercerjem, Jacob Slavin je izid izenačil v 21. minuti, Timo Meier je goste popeljal v novo vodstvo v 28., Brett Burns pa je v 40. minuti postavil izid rednega dela tekme.

V konferenčnem finalu Vzhoda Carolino čaka boljši iz dvoboja med Florido in Torontom, Panterji pa vodijo v zmagah vodi s 3:1.

Hintz junak Zvezd

Na Zahodu je Dallas dobil ključno peto tekmo in proti Seattlu povedel s 3:2. Junak tekme je bil Roope Hintz z dvema goloma in podajo, tri podaje je dodal Jason Robertson. Teksašani so doma že v prvi tretjini povedli z 2:0 po golih Wyatta Johnstona in Hintza, v drugem delu je za 3:0 zadel Joe Pavelski, preden sta Kraken v igro vrnila gola Adama Larssona in Jareda McCanna. Toda v zadnji tretjini je spet udarila domača zasedba s Hintzem in Radkom Faksom.

"Zdaj smo že nekaj let skupaj in kadarkoli zaigramo v istem napadu, vse deluje zelo naravno. V končnici pa to potrebujemo," je dejal Robertson o igranju s Hintzem, ki je na enajstih tekmah letošnje končnice prispeval kar osem golov in 10 podaj, in Pavelskim.

Joe Pavelski je zabil že 71. karierni gol v končnici, s čimer je še izboljšal rekord v ZDA rojenih hokejistov. S tem se je Pavelski med aktivnimi igralci izenačil na drugem mestu s Sidneyjem Crosbyjem, enega več je dosegel le Aleks Ovečkin.


LIGA NHL – KONČNICA ZA STANLEYJEV POKAL

Vzhod, polfinale, peti tekmi:

CAROLINA – New Jersey 4:1
* 3:2 (0:1, 2:1, 0:0) – v podaljšku
Slavin 21., Burns 40., Fast 68.; Mercer 16., Meier 28.
Obrambe: Andersen 27; Schmid 36.

Sobota ob 1.00:
TORONTO – FLORIDA 1:3

Zahod, polfinale, peti tekmi:

DALLAS – SEATTLE 3:2
5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Johnston 4., Hintz 6., 52., Pavelski 21., Faksa 57.; Larsson 22., McCann 28.
Obrambe: Oettinger 29; Grubauer 16.

Sobota ob 4.00:
VEGAS – EDMONTON 2:2