Darren Helm je šest sekund pred koncem rednega dela srečanja dosegel zmagoviti zadetek. Foto: Reuters
Darren Helm je šest sekund pred koncem rednega dela srečanja dosegel zmagoviti zadetek. Foto: Reuters

St. Louis je na svojem ledu do zadnjega upal na dober izid, gostitelji so na tekmi tudi dvakrat vodili, prvič so povedli v zaključku prve tretjine, ko je Justin Faulk s strelom iz zapestja z razdalje ugnal vratarja Darcy Kuemper.

Hokejisti Colorada v finalu Zahoda

Colorado je izid izenačil v uvodnih minutah druge tretjine, J. T. Compher je iz bližine pospravil odbiti plošček v mrežo, a je domača ekipa sredi tretjine spet smuknila v vodstvo. Po hitrem protinapadu in podaji Braydena Schenna je Jordan Kyrou ob drugi vratnici zatresel prazno mrežo.

A gostje so imeli drugačne načrte. Compher je sredi zadnje tretjine v igri z igralcem več dosegel še drugi zadetek na tekmi in izenačil na 2:2, ko je že kazalo, da se utegne obračun zavleči v podaljšek, pa je šest sekund pred iztekom rednega dela srečanja Enterprise Center utišal Darren Helm.

35-letni veteran je s silovitim strelom z leve strani ugnal vratarja Villeja Husso na lovilko. To je za Colorado prva uvrstitev v konferenčni finale po sezoni 2001/02, ko jih je s 4:3 izločil Detroit. Za igranje v finalu Stanleyjevega pokala se bodo zdaj pomerili z Edmontonom. Prva tekma je na sporedu v sredo ob 2.00.


Liga NHL, končnica

St. Louis – COLORADO 2:4
2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Faulk 19., Kyrou 30.; Compher 26., 51., Helm 60.
Obrambe: Husso 36; Kuemper 18.

V krepkem tisku je stanje v zmagah; igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.