Valerij Ničuškin je v finalni seriji dal že tri gole. Foto: AP
Valerij Ničuškin je v finalni seriji dal že tri gole. Foto: AP

Po dvakrat sta mrežo Strel, ki naskakujejo tretji zaporedni naslov, kar ni uspelo nobeni ekipi od leta 1983, zatresla Valerij Ničuškin in Cale Makar.

Ruski hokejist je gostujočo mrežo načel v tretji minuti, ko je po lepi podaji Andreja Burakovskega zadel ob igralcu več na ledu. Plaz je v uvodni tretjini še dvakrat matiral obrambo Tampe.

Osma minuta je tekla, ko je bil v protinapadu uspešen Josh Manson, v 14. pa je Burakovsky prodiral, nato pa povišal na 3:0, ko je v mrežo pospravil odbito ploščico po strelu Mikka Rantanena.

Finski napadalec je podajo vpisal tudi v 25. minuti, ko je izza vrat našel Ničuškina, ta pa je zadel za 4:0. Dobrih deset minut pozneje je Darren Helm Andreja Vasilevskega premagal v protinapadu.

V zadnji tretjini se je pod oba zadetka podpisal Makar. Najprej je v 43. minuti po hitrem protinapadu zadel ob igralcu manj, deset minut pred koncem pa še po eni podaji Rantanena ob številčni premoči Colorada.

"Mislim, da je bilo izjemno," je dejal trener Colorada Jared Bednar. "Zelo predani na obrambni strani. Nevarni v napadu. Bili smo vztrajni pri boju za vsak strel, neusmiljeni pri zasledovanju ploščkov."

Tretja tekma bo na Floridi v noči na torek po slovenskem času.


Finale, Druga tekma:
COLORADO - TAMPA BAY 2:0
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
17.849; Ničuškin 3., 25., Manson 8., Burakovsky 14., Helm 37., Makar 43., 50.
Obrambe: Kuemper 16; Vasilevski 23.

Tretja tekma, torek ob 2.00:
TAMPA BAY - COLORADO

Četrta tekma, četrtek ob 2.00:
TAMPA BAY - COLORADO

V krepkem tisku je stanje v zmagah; igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1