Ross Colton in Nikita Kučerov sta sodelovala pri odločilnem zadetku. Foto: Reuters
Ross Colton in Nikita Kučerov sta sodelovala pri odločilnem zadetku. Foto: Reuters

Mož odločitve je bil Ross Colton, ki je dosegel svoj peti gol v letošnji končnici. 25-letni Američan je zadel 3,8 sekunde pred koncem srečanja, potem ko mu je z bekhendom lepo izza vrat podal Nikita Kučerov. "Ko si na ledu skupaj s 'Kučem', moraš biti pripravljen na kar koli. Ko sem videl, da je ploščica za vrati, sem zadrsal pred gol. Videti je, da ima oči na zatilju, saj ne vem, kako je vedel, da sem tam. Poklonil mi je lepo darilo. Na srečo sem zadel pod prečko. Res neverjetna poteza Kučerova," je zadnjo akcijo opisal Colton.

"Smo dve zmagi bližje cilju, a še vedno nismo tam. Kot sem povedal že v zadnji seriji – to je bila le ena tekma. Tu smo, da dobimo to serijo," je dodal gostujoči trener Jon Cooper. Strele, ki so dvignile zadnja dva Stanleyjeva pokala, so povedel v 13. minuti, ko je ob igralcu več na ledu po podaji Stevena Stamkosa ploščico v mrežo preusmeril Corey Perry.

Panterji so izenačili v drugi tretjini, ko je v hitrem protinapadu zadel Eetu Luostarinen. "Jasno, da je zelo težko. Poraz boli, a smo na vrtiljaku. Moramo vztrajati pri svoji igri. Zadovoljen sem s predstavo. Nova učna ura proti ekipi, ki ti ne dopušča veliko priložnosti. Eno smo zdaj zapravili," je povedal Andrew Brunette, trener Floride, najboljše ekipe rednega dela.

St. Louis izenačil na 1:1

V polfinalu Zahoda je St. Louis stanje v zmagah proti Coloradu izenačil na 1:1, potem ko je v Denverju slavil zmago s 4:1. Plaz, ki je v prvem krogu pometel z Nashvillom, je tako klonil prvič v letošnji končnici, proti Bluesu pa je v končnici nazadnje izgubil leta 2001 v konferenčnem finalu. Zatem je dobil osem tekem zapored.

Gostje so povedli v 26. minuti, ko se je po strelu Jordana Kyrouja ploščica odbila od palice Stevena Girarda in presenetila Darcyja Kuemperja. Ob koncu druge tretjine je ob dveh igralcih več na ledu prednost povišal David Perron. Gostitelji so na začetku zadnje tretjine izkoristil "powerplay" in prek Gabriela Landeskoga znižali na 2:1. Deset minut pozneje je po protinapadu svoj sedmi gol v letošnji končnici dosegel Perron, zmago pa je z zadetkom v prazno mrežo potrdil Brandon Saad.


KONČNICA, Vzhod, polfinale:
FLORIDA - TAMPA BAY 0:2
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Luostarinen 39.; Perry 13., Colton 60.
Obrambe: Bobrovski 26; Vasilevski 35.

Sobota ob 2.00:
CAROLINA - NY RANGERS 1:0


Zahod, polfinale:
COLORADO - ST. LOUIS 1:1
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Landeskog 42.; Kyrou 26., Perron 40., 51., Saad 59.
Obrambe: Kuemper 28; Binnington 30.

Sobota ob 4.30:
CALGARY - EDMONTON 1:0

V krepkem tisku je stanje v zmagah; igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.