Bodo v Dallasu junija spremljali boje za naslov prvaka tako v košarkarski kot hokejski ligi? Dončićevim Mavsom manjka še zmaga, Starsom pa zdaj še dve.

Jason Robertson je bil na prvih 15 tekmah končnice omejen le na tri gole, zdaj pa je število zadetkov podvojil in poskrbel za drugi korak Dallasa proti finalu Stanleyjevega pokala. Foto: AP
Jason Robertson je bil na prvih 15 tekmah končnice omejen le na tri gole, zdaj pa je število zadetkov podvojil in poskrbel za drugi korak Dallasa proti finalu Stanleyjevega pokala. Foto: AP

Po dramatično dobljeni drugi tekmi serije, ko je Connor McDavid odločil na začetku drugega podaljška, je Edmonton silovito začel domačo tekmo. V 3. minuti je že 13. v končnici zadel Zach Hyman, nato je v 8. minuti McDavid podvojil vodstvo.

Na začetku druge tretjine se je odprlo Jasonu Robertsonu, ki je predtem odigral 10 tekem brez doseženega gola, zdaj pa je z dvema goloma v dveh minutah in pol poskrbel za izenačenje na 2:2. Obakrat mu je podal Roope Hintz, ki se je vrnil po štirih izpuščenih tekmah zaradi poškodbe. V 30. minuti je Wyatt Johnston iz zapestja poskrbel za vodstvo s 3:2. V zadnji minuti druge tretjine je Adam Henrique še izenačil na 3:3.

Robertson prevaral Skinnerja

Odločilni zadetek je padel v 52. minuti, ko je Robertson ob levi vratnici iz mrtvega kota zatlačil plošček v mrežo. Napaka vratarja Stuarta Skinnerja, ki je predtem ubranil vsaj tri izredne priložnosti gostov. Razmerje strelov v okvir vrat je sicer bilo 30:22 za Oilerse, a novega izenačenja ni bilo in Miro Heiskanen je zadel izpraznjena vrata za končnih 5:3 ter potrditev vodstva v seriji z 2:1.

"Vsak igralec si želi dosegati gole in s tem pomagati ekipi. Prvi ti da neko samozavest, potem pa gre to kot domine. Meni je to uspelo prvič, vesel pa sem, da se je to zgodilo na izredno pomembni tekmi. Hvaležen sem Hintzu za podaje, res je bil razpoložen, videlo se mu je, da je željan igre, potem ko je zaradi poškodbe izpustil nekaj tekem," je po tekmi dejal 24-letnik iz Kalifornije, ki se je nad hokejem navdušil zaradi Los Angeles Kingsov.


LIGA NHL, KONČNICA

Zahod, finale

Tretja tekma:
EDMONTON – DALLAS 1:2
3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Hyman 3., McDavid 8., Henrique 40.; Robertson 26., 29., 52., Johnston 30., Heiskanen 59.
Obrambe: Skinner 17; Oettinger 24.

Četrta tekma, četrtek ob 2.30:
EDMONTON – DALLAS

Peta tekma, sobota ob 2.30:
DALLAS – EDMONTON

Vzhod, finale

Četrta tekma, sreda ob 2.00:
FLORIDA – NY RANGERS 1:2

Peta tekma, petek ob 2.00:
NY RANGERS – FLORIDA