Denis Gurjanov je v letošnji končnici dosegel že šest golov. Foto: Reuters
Denis Gurjanov je v letošnji končnici dosegel že šest golov. Foto: Reuters

Po dobrih šestih minutah šeste tekme serije je v Edmontonu Calgary vodil že s 3:0. Tri minute zatem je ob igralcu več na ledu Miro Heiskanen, ki je zatem prispeval še tri podaje, prekinil nalet Flamesov in v prvi tretjini je ostalo pri izidu 3:1, nato pa je v drugi sledila goleada Dallasa, zelo razpoložen pa je bil tudi vratar Anton Hudobin, ki je zbral 38 obramb. Že v prvi minuti je Denis Gurjanov znižal, ko je izkoristil podajo Heiskanena. Ruski napadalec je v četrti minuti nadaljevanja poskrbel za izenačenje Dallasa, ki je v drugi tretjini zadel kar petkrat. Radek Faksa in Joe Pavelski sta se vpisala med strelce, Gurjanov je bil uspešen za 6:3, dobrih deset minut pred koncem pa je s četrtim golom na tekmi postavil končni izid.

"V prvi tretjini smo se sprehajali. Ko smo prišli v garderobo, smo pozabili na prvih 20 minut in šli naprej, nato pa začeli igrati svojo igro. Soigralci so mi rekli, ti samo streljaj. Vesel sem, da sem dosegel toliko golov, predvsem pa, da smo zmagali. Najbolj pomembno je, da gremo naprej, zdaj pa se moramo pripraviti na naslednjo rundo," je povedal Gurjanov, junak Dallasa, ki se bo zdaj pomeril s Coloradom.

Islandersi so zmagovalce Stanleyjevega pokala leta 2018 izločili s 4:1 v zmagah. Semjon Varlamov je na zadnji tekmi z 21 obrambami zaklenil vrata. "To je velika zmaga za nas. Seveda smo zelo veseli, da smo napredovali, a zdaj smo že obrnili novo stran. Malce smo se poveselili, a mislim, da se vsi zavedamo, da nas čaka še zelo dolga pot. Kdor koli bo naš naslednji tekmec, nas čaka zelo dolga pot," je povedal Josh Bailey, ki je vpisal gol in dve podaji. Dvakrat je mrežo moštva iz ameriške prestolnice zatresel Anthony Beauvillier, ki se je v končnici med strelce vpisal že šestkrat.


KONČNICA, VZHOD, četrtfinale, Toronto:
Washington (3) - NY ISLANDERS (6) 1:4
0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Beauvillier 11., 30., Leddy 58., Baily 59.
Obrambe: Holtby 13; Varlamov 21.

Petek:
MONTREAL (8) - PHILADELPHIA (1) 2:3

Že odigrano:
TAMPA BAY (2) - Columbus (7) 4:1
BOSTON (4) - Carolina (5) 4:1


ZAHOD, četrtfinale, Edmonton:
Calgary (6) - DALLAS (3) 2:4
3:7 (3:1, 0:5, 0:1)
Mangiapane 4., Gaudreau 6., Andersson 7.; Heiskanen 10., Gurjanov 21., 24., 46., 50., Faksa 26., Pavelski 28.
Obrambe: Rittich 6, Talbot 11, Hudobin 38.

Petek:
VANCOUVER (5) - ST. LOUIS (4) 3:2

Že odigrano:
VEGAS (1) - Chicago (8) 4:1
COLORADO (2) - Arizona (7) 4:1

V krepkem tisku je izid v zmagah; igrajo na 4 zmage.