Branilec Kris Letang je imel pri naslovu Pittsburgha 2016 ključno vlogo, nato pa zaradi poškodbe ni sodeloval pri obrambi naslova, lani pa ni bil čisto pravi, ne v obrambi, ne pri zaključevanju in primarnih podajah. Foto: Reuters
Branilec Kris Letang je imel pri naslovu Pittsburgha 2016 ključno vlogo, nato pa zaradi poškodbe ni sodeloval pri obrambi naslova, lani pa ni bil čisto pravi, ne v obrambi, ne pri zaključevanju in primarnih podajah. Foto: Reuters
Matt Murray (Pittsburgh) - Aleksander Ovečkin (Washington)
V prvih osmih minutah derbija je padlo kar 5 golov, takole pa je kapetan prvakov Aleksander Ovečkin matiral Matta Murrayja za 2:3. Vratarja Holtby in Murray sta večera končala s 83-odstotno uspešnostjo obramb. Foto: Reuters
Wayne Simmonds (Philadelphia) - Marc-Andre Fleury (Vegas)
Wayne Simmonds je z dvema zaporednima goloma pokvaril hokejski večer v Vegasu, kjer so po lanskem pohodu v veliki finale odločeni, da dokažejo, da krstna sezona ni bila zgolj srečno naključje. Foto: Reuters

Washington je dvig šampionskega prapora na otvoritveni večer Nacionalne hokejske lige začinil z razbitjem Bostona (7:0). Večer zatem so Capitalsi že igrali pri svojem največjem rivalu, ki jih je v eri Crosby-Ovečkin vse do letošnje pomladi redno zaustavljal v končnici. V PPG Paints Areni v Pittsburghu je šlo za obračun moštev, ki sta osvojila zadnje tri naslove prvaka, pri čemer so se tudi trikrat medsebojno pomerili v končnici.

Capsi trikrat vodili, Pensi pa s 6:4
Derbi Metropolitanske diviziji je postregel z divjo tekmo brez pravih obramb, pri čemer sta bila vratarja Braden Holtby in Matt Murray pošteno preluknjana, zadeli pa so vsi trije superzvezdniki, tako Sidney Crosby in Jevgenij Malkin kot Aleksander Ovečkin. Capitals so trikrat povedli, Penguins pa so v zadnji tretjini prišli do 6:4, a je TJ Oshie z dvema goloma izsilil podaljšek. V njem so Pensi izkoristili številčno premoč, ko je super četverica na letu pripravila idealen strel za branilca Krisa Letanga, ki je po vseh težavah z zdravjem v zadnjih dveh sezonah spet zdrav in spet tudi nevaren z modre črte, saj je enkrat zadel že v rednem delu tekme.

"Vedno je zabavno zabijati, še zlasti v podaljšku. Nisem vedel, da sem izenačil rekord Paula Coffeyja, kar je precej kul. Vedno je bil igralec, po katerem sem se zgledoval, in sem se z njim že večkrat srečal in pogovarjal, tako da bo zanimivo naslednjič," je po sladki uvodni zmagi gorovil Letang, ki je s 440 točkami izenačil rekordni klubski točkovni izkupiček branilca Paula Coffeyja.

Bailey, Panarin in Kane junaki podaljškov
Podprvaki in velika senzacija pretekle sezone Vegas je slabo začel drugo sezono v Ligi NHL, saj ga je nadigrala Philadelphia z 2:5. Era maskote Gritty se je začela zmagovito, dva ključna gola je dosegel Wayne Simmonds. Boston se je ekspresno pobral po hudem porazu pri Washingtonu in je pri Buffalu zmagal s 4:0, za prav vse štiri gole je podal Brad Marchand.

Od 10 četrtkovih tekem so kar na 8 slavili gostje, pri čemer so na 3 tekmah prišli do zmage v podaljšku. New York Islanders so v Raleighu ugnali Carolino z 2:1, odločil pa je novoimenovani kapetan Josh Bailey. Columbus je strl odpor Detroita z natančnim strelom iz zapestja Artemija Panarina za 3:2. Chicago je v Ottawi slavil po zaslugi zvezdniške naveze Jonathan Toews-Patrick Kane, kapetan Blackhawksov je podal čez pol igrišča, ameriški ostrostrelec pa je z bekhandom poskrbel za 4:3.

Kralji začenjajo proti Morskim psom
V noči na petek sta v NHL-u samo dve tekmi, pri čemer bo najzanimiveje v Kaliforniji, kjer bo sezono odprl Los Angeles. Kapetana Anžeta Kopitarja in druge Kralje čaka okrepljeni San Jose, ki velja za prvega favorita Pacifiške divizije.

Odločilni gol Letanga v podaljšku ob igralcu več

Tekme 4. oktobra:
BUFFALO - BOSTON 0:4
NY RANGERS - NASHVILLE 2:3
PITTSBURGH - WASHINGTON 7:6 - v podaljšku
CAROLINA - NY ISLANDERS 1:2 - v podaljšku
OTTAWA - CHICAGO 3:4 - v podaljšku
DETROIT - COLUMBUS 2:3 - v podaljšku
ST. LOUIS - WINNIPEG 1:5
DALLAS - ARIZONA 3:0
COLORADO - MINNESOTA 4:1
VEGAS - PHILADELPHIA 2:5

Tekmi 5. oktobra:
COLUMBUS - CAROLINA
LOS ANGELES - SAN JOSE