Švedski branilec Adam Larsson je pobral izgubljen plošček Anžeta Kopitarja, pobegnil Slovencu in v izpraznjen gol Kraljev postavil piko na i zmagi Seattla. Foto: Reuters
Švedski branilec Adam Larsson je pobral izgubljen plošček Anžeta Kopitarja, pobegnil Slovencu in v izpraznjen gol Kraljev postavil piko na i zmagi Seattla. Foto: Reuters

Slab začetek, dober konec? Že lani so Kralji slabo začeli sezono, česar pa niso želeli ponoviti, a zdaj so izgubili prvi dve domači tekmi v sezoni 2022/23, kjer jih zdaj že čaka prva resna turneja s petimi tekmami v 8 dneh: Minnesota, Detroit, Nashville, Pittsburgh in Washington.

Tehtnico na stran Krakna prevesil Tanev

Jaden Schwartz je goste povedel v vodstvo ob številčni premoči v šesti minuti. Alex Lafallo je po samostojni akciji izenačil dobri dve minuti pozneje, ko je v vsega štirih sekundah izkoristil power-play Los Angelesa.

Kopitar je bil na ledu ob golih Taneva in Larssona, ki ga na sliki neuspešno ovira s palico, preden je Šved zadel za 4:1. Foto: Reuters
Kopitar je bil na ledu ob golih Taneva in Larssona, ki ga na sliki neuspešno ovira s palico, preden je Šved zadel za 4:1. Foto: Reuters

Ključni gol je v 27. minuti dosegel vztrajni Brandon Tanev, ki se je ob ogradi otresel Kraljev in ob bližnji vratnici matiral Jonathana Quicka. V 34. minuti, ravno ob izteku nove številčne premoči Krakna, je Alex Wennberg povišal vodstvo gostov. Ob jalovem lovu Kalifornijcev je Adam Larsson ob izteku predzadnje minute tekme postavil končni izid.

Preveč površno, premalo gibanja ...

Kapetan Kraljev Anže Kopitar je ostal brez točke in z ratingom -2, sprožil je dva strela v okvir vrat in zbral tri nalete ter dobil 9 od 13 sodniških metov v 24 izmenah za 19:08 igre.

"Očitno je pred nami še kar nekaj dela. Ne igramo vseh 60 minut, preveč površno podajamo, premalo se gibljemo, prav tako pa smo nenatančni v napadu. Ne gre za to, da ne bi poskušali zadeti, trudimo se, a to ni dovolj. Moramo tudi bolje začeti tekme," je ostro pokritiziral igro svoje ekipe drugi center Phillip Danault.

700. trenerska zmaga Darryla Sutterja

Od preostalih tekem odmeva zmagoviti domači uvod Calgaryja, ki je s 5:3 premagal prvaka Colorado. Ob tem je trener Flamsov Darryl Sutter slavil 700. trenersko zmago v NHL-u, s čimer se je dvakratni prvak z Los Angelesom po številu zmag na 10. mestu večne lestvice izenačil z Mikom Babcockom.

Najboljši igralec lanskega rednega dela sezone Auston Matthews je bil mož odločitve na obračunu Toronto – Washington. V 47. minuti je ameriški center podstavil palico ob strelu Marka Giordana in plošček je prevaral Charlieja Lindgrena v vratih Capitalsov in Maple Leafsi so prvo domačo tekmo nove sezone dobili s 3:2.


LIGA NHL

TEKME 13. OKTOBRA

BUFFALO – OTTAWA 4:1
PHILADELPHIA – NEW JERSEY 5:2
PITTSBURGH – PHOENIX 6:2
NY ISLANDERS – FLORIDA 1:3

TORONTO – WASHINGTON 3:2
MINNESOTA – NY RANGERS 3:7
NASHVILLE – DALLAS 1:4
CALGARY – COLORADO 5:3

VEGAS – CHICAGO 1:0

LOS ANGELES – SEATTLE
1:4 (1:1, 2:0, 1:0)
Iafallo 8.; Schwartz 6., Tanev 27., Wennberg 34., Larsson 59.
Kopitar -2, 2 strela v 19 minutah.

TEKME 14. OKTOBRA
COLUMBUS – TAMPA BAY
DETROIT – MONTREAL
WINNIPEG – NY RANGERS
SAN JOSE – CAROLINA