Hokejisti Colorada so le še zmago oddaljeni od velikega finala Stanleyjevega pokala. Foto: AP
Hokejisti Colorada so le še zmago oddaljeni od velikega finala Stanleyjevega pokala. Foto: AP

Oilersi, ki so v letošnji končnici izločili Anžeta Kopitarja in Los Angeles Kingse, nikakor ne najdejo odgovora na razigrano ekipo iz Kolorada, ki se je tokrat zanesla na razpoloženega Valerija Ničuškina ter vratarja Pavla Francouza, ki je zbral 27 obramb.

Gostitelji so srečanje sicer odprli sanjsko, že po 38 sekundah igre je Connor McDavid zadel za zgodnje vodstvo, a je še pred prvim odmorom izid izenačil Ničuškin, ki je zadel po odboju od palice Darnella Nursa z leve strani. 27-letnik iz Čeljabinska je zadel tudi v uvodnih minutah druge tretjine, ko je z diagonalnim strelom iz zapestja ugnal nemočnega vratarja Mika Smitha.

Edmonton je v 48. minuti izid znova izenačil prek Ryana McLeoda, a je že dobrih pet minut pozneje tekmo odločil J. T. Compher. Vse je storil sam, najprej je ukradel plošček, po desni strani prodrl proti vratom in zadel s strelom med Smithovima nogama. Edmonton je v končnici vse sile usmeril v napad, kar so gostje kaznovali s strelom v prazno mrežo 30 sekund pred koncem – med strelce se je vpisal Mikko Rantanen.

Colorado tako le še zmaga loči od velikega finala Stanleyjevega pokala, kjer je nazadnje igral leta 2001. Naslednja tekma je na sporedu v torek ob 2.00.


Liga NHL, Zahodna konferenca

Finale, 3. tekma:
EDMONTON – COLORADO 0:3
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
McDavid 1., McLeod 48.; Nicuškin 17., 25., Compher 53., Rantanen 60.
Obrambe: Smith 39; Francouz 27.

Četrta tekma, torek ob 2.00:
EDMONTON – COLORADO

V krepkem tisku je stanje v zmagah; igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.